Bílí Tygři Liberec

Ostrá semifinálová bitva pokračuje! Tygři míří na led Komety

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec – Napínavá série proti brněnské Kometě je zatím opravdová reklama na hokej. V úvodním utkání Bílí Tygři dokázali zvítězit až po nastaveném čase, nicméně Brno slavilo výhru stejným způsobem o den později. Obě mužstva tak mají nakročeno stejně. Dokáží se Severočeši přiblížit postupu do finále na ledě soupeře? Třetí zápas se uskuteční v neděli od 17 hodin.

Diváci mohli v Home Credit Areně vidět opravdu infarktové zápasy, jelikož se o obě vítězství pod Ještědem celky rvaly až do prodloužení. V play-off se liberečtí hokejisté s brněnským soupeřem utkali naposledy před dvěma lety, a to až ve finálovém boji o titul. Tehdy si pro zlato došla Kometa už po čtyřech zápasech, letos však dosavadní průběh série naznačil napínavost už od samého začátku.

Dvě prodloužení, dva jiné konce

Svěřenci trenéra Filipa Pešána vstoupili do úvodního utkání aktivněji a hned v páté minutě využili přesilovou hru, kdy se přesnou střelou trefil Marek Kvapil. Kometa těsně před koncem první dvacetiminutovky ještě dokázala udeřit a v početní výhodě srovnala.

Druhá třetina skóre upravila opět na nerozhodný stav 3:3, kdy se za Tygry trefil Libor Hudáček a Lukáš Krenželok. Další perioda byla bezgólová, tudíž muselo rozhodnout až prodloužení, kde v přesilovce skóroval kapitán Petr Jelínek a poslal Liberec do vedení 1:0 na zápasy.

Kompletní reportáž prvního zápasu naleznete zde.

Následující čtvrteční kolo se neslo ve stejném duchu, napjatý duel tentokrát přinesl góly až ve druhé a třetí části. Z řad Tygrů se předvedla dvojka Lukáš Krenželok a Marek Zachar, jelikož oba po skvělé souhře skórovali. Výsledek opět nerozsekla základní hrací doba, vítězství si odnesla nakonec Kometa po trefě Petera Muellera v přidaném čase.

Lukáš Krenželok o druhém utkání:

"Další prodloužení nám rozhodně ubralo na síle. Hlavně jsme hráli v oslabení, ke konci už toho bylo dost. Není to příjemné, o to víc, když se hraje s Kometou, která má dobrou přesilovku. Točí se tam pár lidí, je to náročné. Teď ale dobře zregenerujeme a jdeme dál! "


Kompletní reportáž druhého zápasu naleznete zde.

Vzhůru na Moravu

Liberečtí hokejisté tedy vyrážejí na další dvojzápas do druhého největšího města v Česku. Po výsledku na domácí půdě je jasné, že se série minimálně jednou ukáže opět v Liberci. V základní části se Severočechům povedlo na brněnském ledě dvakrát zvítězit, proč by se jim to tedy nemohlo podařit znovu? Pokud do Liberce přivezou alespoň jednu výhru, mohou mít potenciálně lépe nakročeno v následujícím domácím zápase.

Nedělní utkání odvysílá od 17 hodin v přímém přenosu ČT sport. V pondělí je další duel na programu O2 Sport od večerních 19 hodin. Držme Tygrům v semifinálovém pokračování palce!

Sestřihy a ohlasy z prvních dvou duelů:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit