Bílí Tygři Liberec

Odmalička to byl můj sen, říká po prvním domácím zápasu za A-tým produktivní Jan Šír

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Trenérský štáb pod velením Filipa Pešána pokračoval ve čtvrtečním přípravném utkání s Novokuzněckem v nastoleném trendu a opět dostala šanci početná řádka mladých hráčů. Znovu mezi nimi nechyběl osmnáctiletý Jan Šír, jenž dokonce úspěšnou tečí rozvlnil síť. "Nejsem žádný technický hráč, hezké góly nedávám," usmíval se po zápase, který nakonec hosté ovládli 7:4.

Lepší průběh úvodní třetiny si Tygři včetně Jana Šíra snad ani nepředstavovali. Zatímco mimo Home Credit Arenu nadále panovala vlna úmorných veder, na výkonu domácích to nebylo znát a skvělým pohybem dostávali Metallurg do úzkých. Dokumentovala to první gólová situace, když rychlý brejk rozjel právě Šír a zaznamenal tak první bod v A-týmu ve své kariéře.

Zanedlouho navíc bylo ještě veseleji, když se útočník, jenž v minulé sezóně nastupoval převážně za libereckou dvacítku a za Benátky, sám prosadil. Natlačil se před branku a výborně tečoval střelu Jana Bednáře za záda Gafjullina. "Nejsem žádný technický hráč. Mám pokyny pohybovat se před brankou a z toho těžím. Hezký gól jsem snad nikdy nedal," pravil se špetkou nadsázky.

Pro odchovance libereckého hokeje jsou možnosti ukázat se v prvním týmu velkou odměnou. "Toto byl už odmalička můj sen. Vždycky jsem se chodil dívat na hokej a úplně jsem si představoval, že bych si zde jednou zahrál. I když je to v uvozovkách pouze přátelák, je to pro mě splněný sen," neskrýval Honza nadšení. Zároveň ale přiznal, že se nejednalo o nic lehkého. "Chlapský hokej je o poznání více fyzický. Navíc bylo hrozné vedro".

"Od druhé třetiny soupeř přidal na obrátkách a jezdili nám do přečíslení."

Po dvaceti minutách mladý tygří tým vedl jasně 3:0, poté však přišlo velké novokuzněcké probuzení, a když se hráči odebírali do kabin podruhé, svítilo už na kostce nad ledem skóre 3:5. "Soupeř přidal na obrátkách," pokyvoval uznale hlavou liberecký talent. "V kabině jsme si řekli, že to musíme zajišťovat do obrany, ale nedařilo se to. Soupeř nám jezdil do přečíslení a vymstilo se nám to pěti góly v kuse."

Trenéři na rozdíl od soutěžních zápasů nikterak neanalyzovali styl oponenta. "Novokuzněck jsme vůbec nestudovali. Koukli jsme se na svůj zápas v Pardubicích, ukázali si nějaké chyby, řekli si, jak to udělat lépe, a soustředili jsme se pouze na nás," uzavřel Jan Šír. Příští týden čeká šelmy dvojzápas s Mladou Boleslaví. Budou nadaní mladíci odměněni dalšími starty?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit