Bílí Tygři Liberec

Od štědrovečerního stolu zpět na led! Tygry prověří chomutovští Piráti

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři se na Štěpána utkají v rámci programu 33. kola s chomutovskými Piráty. Utkání bude velmi důležité. Tříbodový zisk by vítěze zápasu mohl katapultovat do elitní desítky. Úvodní buly naplánováno na 16:00.

Útok na první desítku?

Předposlední domácí zápas v kalendářním roce sehrají Bílí Tygři proti chomutovským Pirátům. Dá se očekávat, že oba týmy svedou tuhou bitvu o důležité tři body, čemuž napomáhá současné postavení v tabulce. Liberečtí se nacházejí na jedenácté příčce, Chomutov je však s dvoubodovým mankem hned v závěsu.

Šelmám se po reprezentační přestávce daří velmi solidně. Vítězně zvládl tým domácí utkání s Mladou Boleslaví i daleký výjezd do Třince. Pokaždé se ale šlo až do samostatných nájezdů, což je v letošní sezóně silná disciplína libereckého výběru. Taková výhra za tři body by ale také přišla vhod. Naposledy získali Tygři plný zisk před více než měsícem v Jihlavě.

Dominik Lakatoš se zbavil protihráče

Kvapil versus Vondrka

Piráti zažívají nelehké časy. I přes vynikající start do sezóny se aktuálně potácejí ve spodních patrech tabulky a pro postup do play-off musí zabrat. Z posledních pětadvaceti zápasů vyhrála Růžičkova družina jen šestkrát. Naposledy nestačila na rozjeté Vítkovice.

Velkou chomutovskou jistotou posledních let je Michal Vondrka. Nejproduktivnější hráč Růžičkova výběru patří mezi extraligovou elitu a tlačí se do olympijské nominace trenéra Jandače. Na libereckém ledě však bude mít zdatného konkurenta. Marka Kvapila totiž zdobí velká sportovní forma. Za deset utkání v tygřím dresu nastřádal Kvapil famózních 15 kanadských bodů.

Jan Ordoš cloní Lacovi

Kdo bude chytat?

V aktuálním ročníku je pro oba týmy charakteristická velká vyrovnanost brankářských dvojic, a tak se dá jen velmi těžko odhadovat, kdo se mezi třemi tyčemi objeví. Janus, nebo Will? Laco, nebo Lukeš? Oba tábory si mohou lámat hlavy.

Jak souboj dvou celků, které útočí na elitní desítku, dopadne, uvidíme v úterý už od 16:00. Nezbývá než věřit, že Štěpán nadělí tři body Bílým Tygrům.

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 18
Bilance: 8 – 3 – 0 – 3 - 4
Skóre: 52:37

Zavzpomínejte na poslední utkání Liberce a Chomutova v Home Credit aréně:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit