Bílí Tygři Liberec

Obrovský úspěch! Akademie Bílých Tygrů byla znovu vyhlášena nejlepší v Česku!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Organizace Bílých Tygrů zaznamenala další skvělý úspěch, Tělovýchovná jednota totiž obhájila titul pro nejlepší hokejovou akademii roku! Povedl se jí tedy unikátní počin, když, zatím jako jediná, uzmula cenné prvenství ve dvou po sobě jdoucích sezónách. Před nedělním utkáním Tipsport extraligy se Zlínem se na ledové ploše Home Credit Areny uskuteční slavnostní ceremoniál, ve kterém klub tuto významnou metu ocení.

Projekt hokejových akademií začal v České republice v roce 2011 a za cíl si dával inovovat celý sportovně výchovný proces v klubech. Na základě zkušeností, nových poznatků v oblasti tréninku, výchovy a informací z vyspělých hokejových zemí, vytvořilo sportovní oddělení Českého hokeje systém pro komplexní rozvoj hráčů.

Cílem projektu je výchova špičkového mládežnického hráče schopného konkurovat těm nejlepším ve světovém měřítku, ve spojení s absolvováním středního vzdělání. Bílí Tygři patřili mezi šestici prvních organizací, které se do projektu zapojily. Jejich počet se každým rokem dále rozrůstá. Od sezóny 2013/14 je pro zvýšení zdravé konkurence pravidelně oceňována Nejlepší akademie Českého hokeje.

Manažer tygří mládeže Jiří Bermann:

"Jsem obrovsky pyšný na celou naši organizaci, protože jsme první v krátké historii akademií, komu se podařilo obhájit titul nejlepší akademie v České republice. Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení našeho klubu za zázemí, které trenérům a hráčům v Liberci k rozvoji hokejistů vytvořilo. Současně děkuji trenérům i hráčům, kteří toto ocenění vybojovali. Nechci ovšem zapomenout ani na rodiče kluků a pracovníky z kanceláří, jejichž přístupu a práce v naší organizaci si neméně vážím.

V průběhu let se nám v Liberci podařilo vytvořit podnětné pracovní prostředí, které nás motivuje zlepšovat jak sami sebe, tak logicky také naše svěřence. Uvědomujeme si, že je nezbytné dále vysílat naše trenéry do hokejově vyspělých zemí, kde čerpají nejen sportovní, ale také sociální inspiraci. Letošní obhajoba je pro nás všechny velikým zadostiučiněním, avšak také závazkem pokračovat ve tvrdé práci i do aktuální sezóny.“


Loňský ročník byl z libereckého pohledu nesmírně povedený. Dorost po velkolepých výkonech dokráčel až na Mistrovství České republiky. Tam razantně otevřel finálové brány a nezastavila jej ani silná Kometa. Výběr kouče Richarda Loba rozhodující utkání ovládl drtivě 9:3 a pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze ELIOD Extraligy dorostu!

Velice solidní rok prožila taktéž juniorka. Svěřenci Milana Plodka se mohutným finišem vyšvihli do vyřazovacích bojů. Přestože ve čtvrtfinále nestačili na Spartu, prezentovali se skvělými výkony a obrovskou bojovností.

Mnoho hráčů juniorského věku navíc pravidelně figurovalo v kádru Benátek nad Jizerou, jež působí v seniorské Chance lize. Gólman Lukáš Pařík s útočníkem Michalem Teplým, kteří patřili k oporám liberecké farmy, potažmo juniorky, byli navíc z českých hokejistů taženi na draftu NHL vůbec nejdříve! Ve prospěch organizace Bílých Tygrů hraje rovněž dlouhodobě početné zastoupení v mládežnických reprezentacích nejen České republiky.

Všechny úspěchy na sportovním poli zároveň byly znovu doprovázeny i těmi studijními, na což se pod Ještědem klade nemalý důraz. Bílí Tygři si tedy do své sbírky mohou přidat další nesmírně vážené ocenění! Přidávají se tím ke Spartě a Kometě, které triumf rovněž obdržely dvakrát. Liberec je ovšem jediný, komu se podařilo uspět ve dvou letech po sobě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit