Bílí Tygři Liberec

Obránce Michal Plutnar zůstane Bílým Tygrem i v následujících dvou sezónách

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Michal Plutnar se po skončení úspěšné sezóny dohodnul s vedením Bílých Tygrů na novém kontraktu až do dubna 2019 s možností následné jednoleté opce. Stále teprve třiadvacetiletý bek tak v Liberci načne už svou čtvrtou extraligovou sezónu.

Doposud si Michal v dresu Tygrů připsal už 83 startů, k dalším 57 zápasům pak stihnul nastoupit v 1. lize za farmářský tým Benátek nad Jizerou.

"Michal je prototypem poctivého a pracovitého hráče. Ve svém věku je stále velmi perspektivním obráncem, který se ale brzy může státjedním ze stěžejních hráčů našich obranných řad.“


Profil:

S hokejem začínal tento nadějný hráč v pěti letech v Chotěboři. V mládežnických kategoriích si ho vyhlédli Bílí Tygři a tak se Michal v roce 2010 stěhoval do Liberce. Působení pod Ještědem ale brzy skončilo, když se Plutnar rozhodl odejít do zámoří.

Tam se stal hráčem týmu Tri-City Americans, kde úspěšně působil 3 sezóny. Postupně nakukoval i do mládežnických reprezentačních výběrů, kde mu ale situaci paradoxně komplikoval právě úspěch ve Spojených státech. Tri-City pravidelně bojovalo v play-off, tak talentovaný obránce přišel několikrát o možnost startu na vrcholných mezinárodních turnajích, včetně mistrovství světa hráčů do 18 let, které se tehdy konalo v České republice.

V sezoně 2013/2014 byl nominován na šampionát dvacítek, kde, byť obránce, patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. Češi po divokém čtvrtfinále s Finskem nakonec skončili bez bojů o medaile. Po šampionátu „dvacítek“ se Michal Plutnar rozhodl zpět domů a opět se zvolil Liberec, v jehož dresu si v následné sezóně 2014/2015 připsal premiérové starty v nejvyšší české hokejové soutěži.

V extralize nastoupil už do 83 duelů, byť pevněji se v základní sestavě Tygrů usadil až v ročníku 2015/16. Také on tak byl u historicky premiérového titulu Bílých Tygrů. V uplynulé sezóně se potýkal s nepříjemným zraněním, které mu dovolilo nastoupit jen do 10 zápasů. Dalších 6 startů si připsal v play-off a ke zlatu tak Michal Plutnar přidal do své sbírky také extraligové stříbro.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit