Bílí Tygři Liberec

Obránce Lukáš Derner rozšíří svou rekordní sbírku startů v tygřím dresu. S klubem se domluvil na nové dvouleté smlouvě!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Žádný hráč v historii klubu nemá na svém kontě více odehraných zápasů v dresu Bílých Tygrů než Lukáš Derner. Jeho dosavadní bilance je 660 startů za liberecký klub v extralize a toto číslo není definitivní, protože zkušený pětatřicetiletý bek podepsal v tomto týdnu novou dvouletou smlouvu.

Lukáš Derner sbíral první extraligové zkušenosti v libereckém kádru už v ročníku 2005/06, je podepsán pod všemi čtyřmi triumfy Bílých Tygrů v základní části extraligy a k oporám liberecké defenzivy patřil i při zisku mistrovského a vicemistrovského titulu v letech 2016 a 2017.

Zkušený odchovanec, který během své kariéry nakoukl do českého národního týmu, si tak u Bílých Tygrů připíše starty i v sezónách s pořadovým číslem 15 a 16 a je tedy pravděpodobné, že Derner znovu posune historický klubový rekord v počtu startů za Liberec.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Lukáš je pro nás stále velmi platným a důležitým hráčem, nejen pro své nesporné zkušenosti, ale i vzhledem k přístupu k práci v tréninku a zápasech. Umí dodat jistotu defenzivní činnosti našich obranných řad, a stejně tak dokáže ve správný okamžik podpořit útok.“


Profil Lukáše Dernera

Liberecký rodák si hokej poprvé vyzkoušel už v pěti letech a po většinu času zůstal věrný klubu ze svého rodného města. Většinu školních let hrál jako útočník a až v deváté třídě se z něj kvůli nedostatku obránců stal bek. V sezóně 2003/2004 zaznamenal první kontakt se seniorským hokejem. Tehdy si ho vybrala Mladá Boleslav, za kterou už krátce hrál v juniorce, a především během ročníku 2004/2005 ve městě automobilů nasbíral cenné zkušenosti.

Další sezónu už odehrál celou za Bílé Tygry a připsal si dvaačtyřicet startů v základní části a další čtyři během nevydařeného čtvrtfinále play-off. Vše nasvědčovalo tomu, že se řízný bek natrvalo usadí v liberecké sestavě, ale v nabitém kádru nebylo jednoduché se prosadit, a Lukáš tak putoval na roční hostování do Plzně.

Když se milovník AC/DC do Liberce vrátil, vypomohl Tygrům k zisku bronzových medailí, ale v dalším ročníku jeho hokejová cesta opět nabrala směr Plzeň. Tentokrát jen na 4 měsíční hostování. V dalších dvou sezónách nedostával bek v nejlepších letech stále mnoho prostoru a spekulovalo se o jeho možném odchodu do zahraničí. Nakonec se ale Derner rozhodl opět pro Liberec a udělal dobře.

Po omlazení kádru pro ročník 2009/10 se zařadil mezi nejzkušenější a nejvytěžovanější hráče Bílých Tygrů. Svými dobrými výkony si řekl poprvé ve své kariéře o hokejový dres s „lvíčkem“ na prsou. I v dalších sezónách se liberečtí fanoušci mohli těšit z tvrdé hry rázného defenzivního beka, který se nakonec stal i služebně nejstarším Tygrem.

Během mistrovského ročníku zažil Lukáš Derner svou zatím nejúspěšnější sezonu. Přestože plnil spíše defenzivní úkoly, hrál ve skvělé formě a posbíral devět bodů za čtyři branky a pět asistencí, což je jeho dosavadní sezónní maximum. Na dobré výkony se mu podařilo navázat i v následujících sezónách, kdy patřil mezi pilíře zadních řad Bílých Tygrů a navíc byl i produktivní. Také díky jeho příspěvku se Tygrům podařilo získat stříbrné extraligové medaile.

Služebně nejstarší Tygr patří i nadále mezi defenzivní pilíře libereckého klubu a jeho spojení s organizací Bílých Tygrů bude díky podpisu nového kontraktu platit také minimálně v dvou dalších sezonách.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit