Bílí Tygři Liberec

ODM: Libereckým se poslední den nevydařil a končí na 5. místě skupiny

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Skupinová fáze hokejového turnaje na zimní olympiádě dětí a mládeže dospěla ke svému konci. Liberecký kraj bohužel ve středu prohrál oba duely a na postup ze skupiny nedosáhl. Přesto se, jakožto jeden z nejmenších krajů, rval velice statečně!

Středa byla pro všechny hokejisty našeho kraje významná už z toho důvodu, že si měli poprvé v kariéře šanci zahrát před televizními kamerami. Škoda jen, že se na iVysílání České televize neservírovala liberecká radost. Vysočina bezgólový stav zlomila v závěrečné části třemi zásahy v rozmezí pouhých 107 sekund. Liberecký kraj se naopak snažil brankáře překonat marně.

Liberecký - Vysočina 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 38. Zamazal (Jungwirth), 39. Fábry (Peš, Coufal), 40. Šantora (Doležal).
Sestava Libereckého kraje: Leško (Petříček) – D. Pérez, Ehrenberger, Ciolek, Varády, Jakubec, Nebuželský, Dvořák, Průšek – Pavlišta, Kučera, Riedel, Hrabčák, J. Pérez, Fiala, Hois, Zverka, Vološín, Shpilka, Jansa, Janata.
Sestava Vysočiny: Sigmung (Černý) – Port, Vaněček, E. Zamazal, Bláha, Topol, Vandas, Matějíček, Jeletz – Fábry, D. Zamazal, Doležal, Novák, Peš, Bakus, Prchal, Teplý, Jungwirth, Kudrna, Coufal, Šantora.

V posledním utkání na turnaji se do cesty Libereckým postavil Zlínský kraj, který do zápasu aktivně vstoupil a vypracoval si dvougólový náskok. Severočeši zásluhou Michala Zverky snížili, další střelci už se však na straně Libereckého kraje nenašli. Na ODM tedy obsadil konečné páté místo v základní skupině.

Zlínský - Liberecký 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Šedlbauer (Holinka), 11. Ročák (Adámek, Jecho), 23. Jecho (Ročák, Adámek), 37. Adámek (Holinka, Tobola) – 18. Zverka (Jakubec).
Sestava Zlínského kraje: Vilém (Málek) – Šedlbauer, Šišák, Žižka, Jelének, Hamrla, Ročák, Stuchlík – Gerych, Jecho, Heš, Juráň, Adámek, Tobola, Holinka, Kaláč, Volas, Vaněk, Holba, Urban, Babulík.
Sestava Libereckého kraje: Petříček (Leško) – D. Pérez, Ehrenberger, Ciolek, Varády, Jakubec, Nebuželský, Dvořák, Průšek – Pavlišta, Kučera, Riedel, Hrabčák, J. Pérez, Fiala, Hois, Zverka, Vološín, Shpilka, Jansa, Janata.

Do semifinále se z prvních dvou míst jednotlivých skupin probojovaly kraje Moravskoslezský, Olomoucký, Královéhradecký a Vysočina, o 5. místo si zahrají Ústecký a Zlínský.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit