Bílí Tygři Liberec

Novým kapitánem Bílých Tygrů byl jmenován Petr Jelínek

Date of publication Author Redakce

Liberec - Novým, v pořadí už jedenáctým kapitánem Bílých Tygrů byl před nadcházejícím extraligovým ročníkem 2018/2019 jmenován zkušený útočník Petr Jelínek. Čtyřiatřicetiletý centr přebírá kapitánské „C“ po Martinu Ševcovi, který v přecházející sezóně dovedl Bílé Tygry k sedmé příčce konečné tabulky extraligy.

Petr Jelínek „načne“ druhou desítku libereckých extraligových kapitánů. Jako jedenáctý v pořadí naváže na osobnosti libereckého hokeje, ať už se jedná o Aleše Válu, který v roce 2002 dovedl Bílé Tygry k extraligovému postupu, Stanislava Procházku, který jako první liberecký kapitán zvedl prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy, nejdéle sloužícího libereckého kapitána Petra Nedvěda a jeho klubový rekord v produktivitě a samozřejmě na Jana Výtiska a Branka Radivojeviče, kteří v nedávných letech dovedli Bílé Tygry k mistrovskému a vicemistrovskému titulu.

Vyjádření trenéra a sportovního manažera Filipa Pešána:

„Petr Jelínek se výrazně podílel na našich úspěších z posledních let. Na zisku titulu, extraligového stříbra a na postupu do semifinále Ligy mistrů. Dlouhodobě je lídrem naší kabiny, přestože dosud nenosil kapitánské céčko. Vloni navíc podepsal víceletou smlouvu. Nastala tak vhodná doba jmenovat ho kapitánem týmu, s čímž se pojí také větší mediální tlak a zodpovědnost. Svým charakterem je Petr ideálním vzorem pro ostatní spoluhráče a lídrem našeho týmu.“


Pro Petra Jelínka bude role kapitána zcela nová zkušenost. Doposud působil jen v roli asistenta, když „Áčko“ na dresu oblékal v předchozích dvou sezónách právě v dresu Tygrů.

Vyjádření kapitána Petra Jelínka:

„Je pro mě ctí vést naši skvělou partu. Pomalu si na novou funkci zvykám, ale myslím, že to pro mě nebude výrazná změna. Kapitán by měl být především takovou osou mezi trenérem a týmem. Není to ani tak o nějakém povídání před kabinou, jako spíš o tom podpořit spoluhráče na ledě. Věřím, že novou roli zvládnu a naplním s tím související očekávání.“


Asistenty kapitána byl opět jmenován Ladislav Šmíd a nově také Michal Bulíř.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit