Bílí Tygři Liberec

Nováček rozvířil extraligové vody. Potvrdí šelmy roli vládce tabulky?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V rámci 20. kola Tipsport extraligy se pod Ještědem odehraje velice interesantní utkání. Tygři, kteří i přes páteční zaváhání v Mladé Boleslavi vedou tabulku, vyzvou Karlovy Vary. Nováček dokazuje, že je schopen konkurovat každému a už se postaral o mnoho možná trošku překvapivých výsledků. Naše hokejisty určitě nečeká procházka růžovou zahradou!

Černý den favoritů

Páteční kolo se neslo ve znamení neúspěchů mužstev z nejvyšších poschodí tabulky. Nejenže Tygři prohráli v Boleslavi, ale ještě Sparta utrpěla velký debakl v Chomutově, Kometa ukořistila na ledě Třince pouze bod, a Hradec Králové právě proti Karlovým Varům zrovna tak. Ačkoliv tedy naši hokejisté nebodovali, díky menší pomoci ostatních nadále setrvali na první příčce.

Derby nicméně nezačalo vůbec špatně! Hned v šesté minuté totiž pohledně otevřel skóre Libor Hudáček. Domácí poté bleskurychle dosáhli obratu, a po druhé obdržené brance přepustil Marek Schwarz své místo Romanu Willovi, jenž odolával pouze chvíli. V prostřední dvacetiminutovce přišlo to, o čemž snil snad každý fanoušek Liberce. Tomáš Filippi díky pěkné kombinaci zaznamenal vstřelený gól hned po svém návratu na sever Čech. Škoda, že to bylo v podání našich hokejistů poslední slovo a padli poměrem 2:5.

Výše zmiňované výsledky neuvěřitelně vyrovnaly situaci v tabulce. Mezi prvním Libercem a sedmým Litvínovem totiž vládne pouze tříbodový rozdíl! Je tedy zřejmé, že by jakákoliv série proher mohla znamenat nepříjemnosti. Každý zápas je velice důležitý!

Trenér Filip Pešán o derby s Boleslaví

"My jsme vstoupili do zápasu velice dobře, dali jsme úvodní branku, byli jsme aktivní. Měl jsem pocit, že ten zápas můžeme od začátku začít kontrolovat. Pak jsme dostali laciné tři branky po sobě, což podle mého názoru rozhodlo zápas. Domácí potom začali být aktivní, začali v tom zápase místy dominovat. My jsme se z toho jejich tlaku nemohli dlouho zvednout. Přesto jsme snížili a ještě jsme v závěru bojovali o to, abychom ten zápas otočili, ale domácí po té naší špatné třetině byli lepší a vyhráli."


Energie našla formu. Velkou formu

Karlovy Vary ve svých předešlých extraligových sezónách pravidelně figurovaly na chvostu tabulky. V ročníku 2016/2017 se už nedokázaly zachránit a spadly o soutěž níže. V týmu proběhly změny a evidentně začaly nést ovoce. Mimo smetánku totiž Západočeši strávili jen rok a způsobem start-cíl se vyšvihli nazpět do nejvyšší soutěže. Leckdo by je znovu pasoval do suterénu, leč situace je trošku jiná!

Vary nevstoupily do sezóny ideálně. Z prvních devíti soubojů vydolovaly jen a pouze čtyři body, ovšem když přestřílely Vítkovice, nastal zlom. V další devítce zápasů už pro změnu energetici vyhráli hned sedmkrát, což znamená posun na současnou devátou příčku. Ve vyrovnaném pořadí ztrácejí na Bílé Tygry sedm bodů.

Svěřenci trenéra Martina Pešouta navíc dokazují, že umějí hrát také na ledových plochách soupeřů. Zřejmě nejlepší zápas odehráli v Pardubicích, kde si otevřeli střelnici a zvítězili 7:1. Těsně před reprezentační pauzou si vychutnali rovněž domácí Zlín, který přehráli poměrem 4:1.

Nejlepší útok proti lídrovi čistých kont

Nedělní utkání nabídne také zajímavou konfrontaci v karlovarském obranném pásmu. Jedním z hlavních strůjců vzestupu Energie je totiž bezpochyby brankář Filip Novotný, který už má na svém letošním kontě trojlístek čistých kont, což je více, než jakýkoliv jiný gólman! O jeho důležitosti pro tým svědčí rovněž téměř 93% úspěšnost zásahů. Nyní jej ovšem čeká křest ohněm!

Liberečtí totiž disponují vůbec nejproduktivnější ofenzivou, přičemž se hned čtyři Tygři nacházejí v nejlepší desítce kanadského bodování Tipsport extraligy. Nejvyšší stupínek si suverénně zabírá Marek Kvapil. Ten se bodově neprosadil akorát v prvních dvou kolech, ve kterých vyšel gólově naprázdno celý tým. Poté už se však dostal do dech beroucí fazóny, momentálně drží už sedmnáctizápasouvou bodovou sérii! Za 19 startů nastřádal úctyhodných 32 bodíků (11+21), čímž důrazně vykročil za vylepšením historického rekordu soutěže. Také to může být jedním z taháků utkání s Energií.

Fanoušci modrobílých se už zcela jistě těší na Tomáše Filippiho, jehož čeká po návratu z KHL domácí premiéra. Sympatický útočník bude mít se svým týmem na co navazovat, v předchozím vzájemném střetnutí na ledě Varů totiž šelmy po pěkném boji zvítězily 3:2. Dvakrát se tehdy prosadil Radan Lenc, jedna branka zbyla také na Marka Kvapila.

Zajistí si Tygři setrvání za vedoucí pozici tabulky, nebo Energie opět ukáže, jak je nevyzpytatelná? Přijďte na to najít odpověď do Home Credit Areny, souboj započne s úderem nedělní 16. hodiny. Těšíme se na vás!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 61
Bilance: 31 – 6 – 2 – 4 – 18
Skóre: 173:142

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit