Bílí Tygři Liberec

Nová posila Radovan Pavlík: Byl jsem z toho vykulený, nervozita už ale opadla

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Páteční souboj s Mladou Boleslaví nebude zajímavý jen pro svoji tradiční třaskavost. V libereckém dresu se poprvé představí útočník Radovan Pavlík, který pod Ještědem hostuje do konce ledna. "Rád tu rivalitu poznám. Kluci si ze mě dělali srandu, že přijedu z Hradce a hned naskočím do derby," usmívá se.

Ve čtvrtek jsi s týmem absolvoval první trénink. Jaké máš z příchodu do Liberce bezprostřední dojmy?
Všechno se mi tady moc líbí. Je to pro mě něco nového, poprvé v extralize jsem mimo Hradec. Zjišťuji, jak to tady funguje a jak jsou věci nastavené. Pocity mám jedině pozitivní, jsem moc rád, že jsem dostal šanci.

Sám jsi připomněl, že je to pro tebe první extraligové angažmá mimo Hradec Králové. Jak k tomu vlastně došlo?
V Hradci to bohužel nebylo optimální a nedostával jsem důvěru, jakou bych potřeboval. Musel jsem to začít řešit, každý hokejista chce hrát. Vyskytla se šance jít do Liberce. Byl jsem až vykulený, jak rychle se to odehrálo. Nejdříve jsem byl nervózní, nicméně po seznámení s klukama a po prvním tréninku ze mě vše opadlo. Těším se, jak to bude probíhat dál.

Zajímavé je, že jsi do Liberce zamířil výměnou za Marka Zachara. Oba platíte za nejrychlejší bruslaře v lize. Je právě pohyb tvojí hlavní zbraní?
Určitě ano, mám hru založenou na bruslení. Mám to tak zažité prakticky už odmala.

Proti Bílým Tygrům jsi absolvoval spoustu zápasů jako soupeř. Jak se ti proti nim hrálo?
Špatně! (smích) Liberec je zejména doma nesmírně silný, každý rok složí špičkový kádr. Jsem vděčný, že dostanu příležitost zahrát si v jeho dresu.

Znáš už z dřívějška osobně některé ze svých nových spoluhráčů?
Ano, je jich víc. Z působení v Hradci Králové se známe s Jaroslavem Pavelkou či Mislavem Rosandičem. V mládežnických reprezentacích jsme se potkali s Tomášem Hanouskem a Petrem Kváčou, na srazech reprezentačního áčka zase s Tomášem Filippim, Michalem Bulířem nebo Radanem Lencem. Nejdu tedy do úplně neznámého prostředí.

Hned v pátek tě čeká pořádně ostrý test, v derby přijede Mladá Boleslav. Těšíš se?
Rozhodně ano, jsem na to zvědavý. Z Hradce jsem zvyklý na derby s Pardubicemi. To jsou pořádně vyhrocené zápasy, mediálně i fanouškovsky. Rád poznám i rivalitu mezi Libercem a Boleslaví. Kluci si ze mě dělali srandu, že přijedu z Hradce a hned naskočím do derby.

V době tvého hostování čeká Tygry v závěru prosince duel na ledě Hradce Králové. To pro tebe bude určitě speciální záležitost!
Záleží na dohodě klubů, jestli v tom utkání budeme moct s Markem Zacharem hrát. Zatím nevím, jak je to nastavené. Ale pokud budu moct nastoupit, bude to hodně pikantní.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit