Bílí Tygři Liberec

Nová jména, známá čísla. Co budou mít posily na zádech?

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Číslovky na dresech hráčů jsou každoročně žhavým tématem v období před začátkem nové sezony. Také letos Bílí Tygři z části obměnili kádr, a tak se můžete těšit na nové tváře v libereckém dresu. A s jakými čísly na zádech je budete na ledě vídat?

Proč nezačít hned v brankovišti, kde bude výraznou osobností Kanaďan Justin Peters, který působil osm let v NHL. Zkušený brankář chytal většinu své kariéry s číslem 35, snad s výjimkou Arizony, kde oblékal čtyřicítku na dresu. Oblíbené číslo si ponechal i v Chomutově, kde nastupoval v uplynulé sezoně. A nejinak tomu bude také u Bílých Tygrů, s 35 přebírá i pomyslné žezlo po Romanu Willovi.

Dalším nováčkem v Podještědí bude Ronald Knot, který přichází stejně jako Peters z Chomutova. Ve své kariéře vystřídal už mnoho čísel. Ve Slavii hrával se čtyřiadevadesátkou i se čtyřkou, kterou si pak přenesl také do Mladé Boleslavi, kde půl roku působil. V dosud poslední štaci v Chomutově ale začal hrát s číslem 3, se kterým ho budete vídat i v dresu Tygrů. Naposledy s ní hrál Adam Jánošík.

Také posila z Běloruska Roman Graborenko často mění čísla na svém trikotu. Naposledy v Litvínově oblékal třicítku, předtím v KHL nosíval dvojku a dvaadevadesátku, která zdobí jeho dres i v národním týmu Běloruska. V zámoří ho fanoušci naopak vídali se čtyřiatřicítkou a s jednačtyřicítkou. Po přesunu do Liberce se vrací k číslu 92, které značí jeho rok narození. A je zároveň prvním hráčem, který toto číslo oblékne po Branku Radivojevičovi.

Jednou z výrazných posil je forvard se šikovnýma rukama Rostislav Marosz, který v extralize vystřídal už několik štací. V Třinci a Karlových Varech hrál na zádech se 17, v Parubicích zase nosil 32. Před pěti lety, kdy působil v Olomouci si ale vybral číslo 28, ke kterému se vrátí i v dresu Bílých Tygrů.

U navrátilce Michala Bulíře asi nikoho nepřekvapí, že bude nastupovat se svojí oblíbenou 88, změnu ale můžete čekat u Michala Birnera, který se do Liberce vrátil v průběhu loňské sezony. Tehdy hrál s jeho šestnáctkou Marek Kvapil, a tak si Birner zabral osmdesátšestku. Po odchodu Kvapila si ale bere číslo 16 zpět!

Také už se nemůžete dočkat, až uvidíte posily v nových číslech na ledě?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit