Bílí Tygři Liberec

Neskutečný obrat či kanonáda o první místo. Připomeňte si tři nejlepší zápasy základní části!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Uplynulá základní část se Bílým Tygrům povedla na jedničku, získali totiž už čtvrtý Prezidentský pohár za posledních pět sezón. Pojďme si teď společně připomenout tři nejlepší zápasy, které se letos v Home Credit Areně odehrály.

Výběr zápasů je čistě subjektivní a nemusí se shodovat s názorem čtenářů.

Liberecké zmrtvýchvstání

Hned v prvním domácím utkání letošní sezóny se Tygři svým fanouškům předvedli v plné síle. V 2. kole proti Spartě se sice Severočeši dostali rychle do vedení, hosté však následně zapnuli svůj brankostroj a po konci první třetiny vedli už 6:2.

Šelmy se ale nevzdaly a v třetí třetině se také rozstřílely. I díky dvěma trefám Michala Birnera nakonec poslaly zápas do prodloužení. To po přihrávce Libora Hudáčka rozhodl stejný hráč a liberečtí fanoušci tak mohli na úvod sezóny slavit velkolepý obrat.

Pomsta za finále

V 25. kole se pod Ještědem odehrála první repríza loňského finále. A Tygři v ní Třinci oplatili porážku na jedničku. První gól sice padl až v druhé třetině, když se trefil sváteční střelec Petr Kolmann.

V poslední dvacetiminutovce se však domácí rozjeli a nastříleli hned čtyři branky. Nakonec tak vyhráli 5:0. Mimochodem, právě v tomto utkání si Dominik Hrachovina připsal první čisté konto v libereckém dresu!

Kanonáda v boji o první místo

Duely nejvýše postavených celků extraligy většinou nabízejí napínavou a hlavně vyrovnanou podívanou. Utkání 37. kola, ve kterém Liberečtí přivítali Plzeň, ale podle papírových předpokladů rozhodně nevypadalo. Indiáni ztráceli na první Tygry pouhé dva body, o motivaci tak měly oba týmy postaráno.

Severočeši si šli za vítězstvím už od samého začátku a po první třetině vedli 2:0. Vedení postupně navyšovali a nakonec se vypracovali náskok sedmi branek. V poslední minutě však Plzeňští vstřelili gól útěchy, svěřenci trenéra Patrika Augusty tak vyhráli 7:1 a pojistili si tak první místo extraligové tabulky.

To byly tři nejlepší zápasy letošní základní části. Podobné už bohužel v play-off neuvidím, doufejme tedy, že příští sezónu nám to Tygři dalšími skvělými výkony vynahradí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit