Bílí Tygři Liberec

Nerad hraje pozdě, přesto dal dva góly. Doma by to měl být náš hrad, velí Libor Hudáček

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Přesně tohle naši hokejisté po nevýrazných výkonech na úvod CHL potřebovali. Doma rozstříleli britský Belfast vysokým rozdílem 6:1, a to i díky dvěma zásahům Libora Hudáčka. Ten si kromě gólů a výhry cenil také toho, že se šelmy nenechaly vyprovokovat. "Soupeř hrál zákeřně. Byli jsme připraveni, o disciplíně jsme si hodně povídali," prozrazuje.

Situace v tabulce nebyla po dvou kolech zrovna ideální. Byli jste dnes v hlavách nastaveni tak, že už musíte vyhrát?
Jasně. Trip venku nám nevyšel podle představ, tak jsme si řekli, že ty body musíme získat nazpět doma. První krok nám vyšel a v neděli se pokusíme o další.

Zápasu určitě hodně pomohl tvůj gól už z první minuty. Jak jsi tu situaci viděl? Z tribuny to vypadalo, že se od tebe kotouč spíše odrazil.
V podstatě jsem jen bruslil okolo gólmana. Cítil jsem, že mě puk trefil do brusle a najednou to skončilo v bráně. Gólman to ještě skoro chytil. Měli jsme dobrý forček a za otevřením skóre jsme si šli od první sekundy. Určitě to pro nás byl dobrý vstup, ty se nám ale dařily také minulý rok. Musíme se toho držet, zvlášť, když hrajeme doma. Měl by to být náš hrad!

Druhý gól jsi vstřelil krásně z úhlu. Viděl jsi, že tam má brankář trošku místo, nebo to bylo spíše naslepo?
Četl jsem gólmana během hry. Všiml jsem si, že u tyček často nestojí v typickém hokejovém pokleku, tak jsem to zkusil. Měl jsem ho přečteného, nečekal to. Trošku jsem naznačil přihrávku nahoru, proto jsem ho asi zaskočil.

Centimetry tě navíc dělily od hattricku. Nemrzí malinko i přes výhru, že to tam potřetí nepadlo?
To mrzí každého hráče... V přesilovce jsem měl ještě jednu ránu bez přípravy, která trefila boční síť, pak ta tyčka. Trošku to mrzí, ale těší mě hlavně vítězství, stejně jako celý tým.

"Jsem rád, když se hraje co nejdříve"

Po utkání v Belfastu se hodně řešila disciplína. Giants hrají velice tvrdě, dneska jste se však nenechali tak strhnout. Bylo to hlavní téma před zápasem? A jak jsi na ledě vnímal soupeřovy provokace, včetně tvrdého zákroku na Honzu Ordoše?
Jejich kapitán to stejné udělal i v zápase na ledě Belfastu. Musí si to hlídat rozhodčí. Jsou to hity, které mohou někomu třeba i ukončit kariéru... Je to fakt nebezpečné. Hráč nemůže vidět toho třetího, který přijde do souboje. Je to zákeřné, sudí ho ale nicméně potrestali, dostal čtyři minuty. Byli jsme připraveni, o disciplíně jsme si hodně povídali. Trenér to zdůrazňoval, a jsem rád, že jsem se dneska drželi toho, čeho jsme měli a šli jsme si za vítězstvím.

Dnes se na místní hokejové poměry hrálo velice pozdě. V neděli vás pro změnu čeká Lulea už od dvou hodin, hned po obědě. Jaký z těchto "extrémů" ti vyhovuje víc?
Jsem rád, když se hraje co nejdříve. Člověk pak nemusí celý den čekat. Já osobně hraji nejradši tak od pěti. Ve dvě jsem ještě nikdy nehrál, tak uvidíme, jaké to v neděli bude. Musíme tomu přizpůsobit i stravu. Jsme každopádně profesionálové, každý udělá vše pro to, aby byl ve dvě ready.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit