Bílí Tygři Liberec

Neporažení Tygři budou chtít protáhnout vítěznou sérii. Zdolají zlínské Berany?

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Po premiérových pěti výhrách přivítají Bílí Tygři na svém ledě Berany. Zlínskému celku se v letošní sezóně vůbec nedaří a budou se chtít porvat o první body. Připíší si svěřenci trenéra Patrika Augusty vítězství a udrží se na prvním místě tabulky? To se dozvíme v nedělním utkání od 16:00.

Tygři se usadili na vrcholku tabulky

V posledních zápasech Tygři otáčejí ve třetí třetině skóre v jejich prospěch. V předešlém domácím utkání šelmy těsně porazily Bruslaře z Mladé Boleslavi 4:3. Utkání se podařilo obrátit až v poslední třetině, a tak si Severočeši připsali tři body, díky kterým mohli zaujmout první místo v tabulce.

V počtu kanadských bodů stále vede Michal Birner, jenž se dělí o první místo bodování extraligy s útočníkem Milanem Gulašem z týmu HC Škoda Plzeň. Po pěti zápasech nastřílel čtyři góly a na osm nahrál.

Zlínští zůstávají bez bodového zisku

Berany před začátkem extraligy posílili zkušení hráči nejen z českých lig. Do PSG Zlín přestoupili útočníci Bedřich Köhler z Komety Brno, Roman Szturc z Ridery Vítkovice a Jan Dufek z Poruby.

Zlínští přijali pod svá křídla Lukáše Buchtu, který přestoupil z Omaha Mavericks. Zde hrál severoamerickou juniorskou univerzitní ligu NCAA. Na východě Moravy vyzkouší své první české angažmá i Švéd Rickard Palmberg, který do klubu přišel z východošvédského týmu Timrå IK. Naopak žlutomodré opustili obránci Tomáš Valenta, jenž přestoupil do Olomouce a Nicolas Werbik, který teď startuje za HC Vítkovice Ridera.

Beranům se v letošní sezóně vůbec nedaří. Prohráli zatím všechny zápasy, i když nějaké soupeře pěkně potrápili a o výhře rozhodovaly poslední minuty. Poslední sehraný zápas s Kladnem vypadal pro Zlín nadějně, když byl stav po první třetině vyrovnaný 1:1. Ke konci utkání mělo ale více štěstí Kladno, které vyhrálo poprvé v extralize po pěti letech a připsalo si první tři body.

Šelmy se stále drží na pozici lídra

V pátek Tygři sehráli vyrovnaný zápas proti Vervě Litvínov, kde taktéž vyhráli a mohli si ze severozápadu Čech odvést tři body. Na stadionu Ivana Hlinky prolomili litvínovskou kletbu, kdy nevyhráli s Vervou Litvínov tři zápasy v řadě. Tím šelmy stvrdily první místo v tabulce, kde se po vyhraném zápasu s Mladou Boleslaví ocitly.

V tomto duelu se blýskli Michal Bulíř, který vstřelil dva góly a Tomáš Filippi, jenž na dva góly nahrál a jeden vsítil. Nelze také opomenout kanadského brankáře Justina Peterse, který svými zákroky svědomitě chránil libereckou svatyni. Nyní je čeká další soupeř.

Střetnutí prvního a posledního týmu v tabulce začne v Home Credit Aréně v 16:00. Prodlouží Tygři svoji výherní šňůru a zůstanou v čele tabulky? Přijďte se podívat a zafandit se svými hlasivkami na nedělní utkání!

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 68
Bilance: 35 – 4 – 3 – 3 – 23
Skóre: 204:178

Poslední vzájemný duel odehrály proti sobě celky v pátek 15. února na Tygřím ledu. Šelmy zde o gól prohrály 2:3. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit