Bílí Tygři Liberec

Nejproduktivnějším Tygrem akademických celků byl Jakub Rychlovský

Date of publication Author Redakce

Liberec - O první místo v klubových statistikách akademických celků byla velká rvačka. Adepti byli hned čtyři: Ondřej Chrtek, Jan Jeník, Luboš Dospěl a Jakub Rychlovský. Bitva to byla tuhá a nakonec z ní vzešel jako vítěz poslední jmenovaný, Rychlovský si připsal celkem 59 bodů v základní části, která byla hlavním kritériem výběru, a jednu asistenci během play-off.

Jakub Rychlovský se svým parťákem Lubošem Dospělem podávali v sezóně výborné výkony a to jak v dresu mladšího, tak staršího dorostu. Kromě přesvědčivého herního projevu také velmi často bodovali, přičemž o trochu byl z hlediska statistik nakonec úspěšnější první jmenovaný.

Ten nastoupil celkem k 31 zápasům ELIOD Extraligy mladšího dorostu, nastřílel 25 branek, přidal 28 asistencí a v účasti + - na ledové ploše zaznamenal celkem + 36. V play-off této soutěže ve dvou zápasech si žádný gól ani asistenci nepřipsal. To se však rozhodně nedá říct o NOEN Extralize staršího dorostu.

Jakub Rychlovský vystřelil

Mezi staršími se šikovný útočník jednou prosadil během divoké přestřelky s Plzní, v dalších pěti zápasech asistoval u branky spoluhráčů. V celkovém součtu tak nastřílel celkem 26 gólů a zaznamenal 34 nahrávek. Ta poslední přišla během vyřazovací části staršího dorostu v prvním utkání série s Třincem.

V sezóně 2015/2016 byl nejproduktivnějším Tygrem Tomáš Nezbeda s 57 body v základní části (27+30), dalšími třemi trefami a dvěma asistencemi během play-off. Kdo zaznamená největší počet kanadských bodů v následujícím ročníku?

Poznámka: Jedná se o součet bodů ze základní části, play-off není to finálního pořadí započítáváno. Jakub Rychlovský vystřelil

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit