Bílí Tygři Liberec

Nejen střelec Michal Bulíř. Tygři se mohou opřít o skvěle fungující ofenzivu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři mají za sebou úvodních jedenáct utkání a v současnosti jim patří druhá příčka. K té zatím svěřencům trenéra Filipa Pešána dopomáhá skvělá ofenziva - jsou to totiž právě Tygři, kdo dosud nastřílel nejvíce branek.

Už samotné skóre našeho týmu vzbuzuje respekt. V jedenácti zápasech nasázeli svěřenci trenéra Pešána 37 branek a inkasovali pouze 25. V kolonce nastřílených gólů si vedou nejlépe v celé extralize, Sparta a Plzeň mají v závěsu na kontě o tři zásahy méně. Průměrně zatím Bílí Tygři skórují zhruba 3.36 gólu na zápas.

Mimochodem, utkání, v nichž náš tým nastoupí, rozhodně nenudí. Ba naopak, smečka vedená kapitánem Petrem Jelínkem se stará o nejofenzivnější podívanou v celé soutěži. V součtu totiž padlo v utkáních Bílých Tygrů 62 gólů. O druhou příčku se v tomto ohledu dělí Sparta a Zlín, v jejichž duelech viděli fanoušci už 59 branek.

Tygři se radují z branky

Klíč? Úspěšné přesilovky!

Není těžké vysledovat, kde se tato vysoká tygří produktivita bere. Pokud znovu zabrouzdáme do statistik, všimneme si, že v zápasech Bílých Tygrů se hraje také nejvíce přesilových her. Naši hráči si již osmapadesátkrát vyzkoušeli hru v početní převaze a čtyřiapadesátkrát naopak v oslabení.

A právě zde se rodí další primát. V přesilovkách nasázeli Tygři již 14 gólů, což je znovu nejvíce v celé extralize. S úspěšností 24.14 % proměňují téměř každou svou čtvrtou početní výhodu, lépe si vede pouze Třinec (24.32 %). Zato v oslabení se liberecká defenziva mění v neprostupnou tvrz.

Vždyť z 54 příležitostí soupeři proti našemu týmu využili pouze tři, což znamená, že Tygři ubránili 94.44 % všech oslabení! Druhé Vítkovice v tomto ohledu těsně přesahují 91 %.

Gólová oslava

Rozjetí jednotlivci

Když už se díváme na střeleckou formu Tygrů, nelze opomenout také individuální statistiky. Vždyť na čele kanadského bodování soutěže v současnosti najdeme hned dva naše hráče! Velmi dobře známá je bilance Michala Bulíře, který v jedenácti duelech vstřelil 13 gólů a je tak nejlepším střelcem soutěže. K tomu přidal tři asistence.

V součtu bodů je na tom lépe pouze jeho dvorní nahrávač Marek Kvapil, který dosud vsítil šest branek a na jedenáct přihrál. Šestý je pak v bodování Radan Lenc, který ke čtyřem trefám přidal šest asistencí. Toto trio je zatím jednoznačně nejúspěšnější tygří formací a tým střelecky táhne.

Už v pátek se budou naši hráči snažit potvrdit roli nejofenzivnějšího celku soutěže na ledě brněnské Komety, tedy úřadujícího mistra. Podaří se jim třetí tým extraligy zastavit?

Radost Tygrů po gólu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit