Bílí Tygři Liberec

Návrat na led? Těšil jsem se, ale zatím je to spíš hokejbal, žertuje nováček Gríger

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V loňské sezóně s Karlovými Vary udivoval extraligu, nyní už se jako Bílý Tygr chystá na premiérovou sezónu pod Ještědem. Dávid Gríger si rychle zvyká na liberecké prostředí a zatím si lebedí. „Celý tým šlape od prvního tréninku,“ těší slovenského forvarda.

Po nesmírné dřině na suchu se svěřenci Patrika Augusty přesunuli na led, kde jim odstartovala podstatně oblíbenější ledová příprava. Na prvních trénincích nechybí nejčerstvější přírůstky v tygří smečce, včetně pětadvacetiletého útočníka Dávida Grígera.

Slovenská akvizice se na libereckém ledě pohybuje s chutí a svou radost z návratu mezi mantinely nijak neskrývá. „První tréninky jsou těžké, ale musím říct, že já osobně jsem se hodně těšil. Suchá příprava je jedna věc, ale pořád jsme hokejisté, takže návrat na led určitě všichni vítáme.“

Na startu ledové přípravy to však nebývá žádná idylka a výjimkou není ani letošní rok. A to už je co říct, když si na neposlušný kotouč stěžuje sám kapitán Petr Jelínek. „U mě to bylo podobné, možná horší. Sladit ruce a nohy byl pro mě obrovský problém. Mám pocit, že teď hraji spíš hokejbal než hokej,“ dodává Gríger s úsměvem od ucha k uchu.

„Minulá sezóna byla ukončena předčasně a už je to celkem dlouho. Všichni se moc těšíme, až se to rozběhne. Jsme rádi, že tu můžeme být a pomalinku vyhlížet první zápas,“ přiznává rodák z Popradu, který poslední utkání odehrál 10. března. Drtivá většina jeho současných spoluhráčů si přitom nezahrála ještě o něco déle.

Svůj debut za Bílé Tygry by si Gríger mohl odbýt už 4. srpna při premiéře letního Generali Česká Cupu. Právě v základní skupině nově vzniklého turnaje by liberecký novic měl poprvé vyzvat i svého bývalého zaměstnavatele. „Jsem zvědavý, jaké to bude, protože poprvé potkám Vary v roli soupeře. Byl jsem tam dlouho a bude to asi hodně specifické,“ připouští Dávid jistou dávku pikantnosti.

V minulých ročnících Gríger v dresu Energie řádil, teď je před ním nová výzva - pokusit se být oporou i v Liberci. „Kluci jsou super a myslím, že máme spoustu výborných hráčů. Celý tým šlape od prvního tréninku,“ poukazuje mladý Slovák na dobrou týmovou chemii. Snad si ji Tygři přenesou i na hřiště!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit