Bílí Tygři Liberec

Natáhnou Tygři vítěznou šňůru? Do cesty se jim postaví rozjetý Třinec

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po pěti výhrách v řadě poskočili Tygři na sedmé místo v tabulce a rázem mají možnost bojovat i o přímý postup do play-off. Nyní je ovšem čeká utkání se třetím Třincem, kterému se poslední dobou velmi daří. Poradí si Liberečtí i se silnými Oceláři?

Jízda pokračuje

V neděli se tygří smečka představila na ledě rivala z Mladé Boleslavi a po zodpovědném výkonu se radovala z vítězství 3:0. Všechny své góly Liberečtí vsítili během prvních třinácti minut a ve zbývajícím čase už jen trpělivě bránili svůj náskok. Svěřenci trenéra Filipa Pešána tak potvrdili svou skvělou formu a natáhli vítěznou šňůru na pět zápasů.

Naše mužstvo konečně prolomilo střeleckou smůlu a v oné sérii výher vstřelilpo celkem čtyřiadvacet branek. Ofenzivu navíc svými skvělými výkony podpořil brankář Roman Will, jenž obdržel pouhé tři branky a vynuloval Zlín, Olomouc i Mladou Boleslav. Aktuálně je liberecký gólman neprůstřelný už 160 minut!

Boj o čelo

V úterý čeká liberecké hokejisty opravdu nelehká zkouška. Do města pod Ještědem totiž zavítá Třinec, který se aktuálně nachází na třetí příčce. Dohnat vedoucí Plzeň by byl pro Oceláře velmi obtížný úkol, na druhý Hradec Králové ovšem ztrácí pouhé tři body a mohou tak stále bojovat o výhodnější pozici do play-off.

Slezskému celku se v lednu daří, z desíti zápasů prohrál pouze dvakrát a momentálně drží sérii čtyř výher za sebou. Naposledy si Třinečtí poradili ve vyrovnaném utkání s hradeckým Mountfieldem, který zdolali v samostatných nájezdech.

Kdo proklouzne do šestky?

Liberec se díky pěti výhrám v řadě posunul na sedmé místo a od šesté Olomouce je dělí pouze jedno vítězství v prodloužení. Spolu s naším mužstvem se ovšem o přímý postup do vyřazovací části extraligy uchází ještě týmy Zlína a Pardubic, které mají na svém kontě stejný počet bodů jako Tygři, tedy třiašedesát. V těsném závěsu za nimi je navíc desátá Sparta.

Tabulka je v tomto ročníku nezvykle vyrovnaná a sedm kol před koncem je boj o play-off stále otevřený. Potvrdí šelmy svou formu a připíší si proti Třinci další důležitou výhru? To se dozvíme od úterních 18:00. Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 63
Bilance: 24 – 9 – 2 – 3 – 25
Skóre: 185:172

Naposledy se Třinečtí ve městě pod Ještědem představili na začátku listopadu. Tygři si nakonec připsali cenné vítězství 5:3. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit