Bílí Tygři Liberec

Náš cíl? Chceme postoupit, hlásí Josef Mikyska

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Třiadvacetiletý Josef Mikyska si poprvé za A-tým zahrál v závěru ročníku 2014/15 a postupně svou sbírku extraligových startů rozšiřoval. V této sezoně ho až dosud limitovalo zranění, nyní je však opět připraven a už dnes poprvé v tomto ročníku naskočí také do utkání Ligy mistrů. “Moc se těším,” hlásí mladý forvard.

V úvodu sezony ses potýkal s nepříjemným zraněním ruky. To pro tebe muselo být náročné?
Bylo to těžké. Na dva měsíce jsem dostal sádru a myslel jsem si, že po těch dvou měsících budu moct pokračovat jako předtím. Jenže jsem nakonec musel na operaci, takže se to celé prodlužovalo. Chodil jsem do posilovny kolem kluků, kteří zrovna oblékali brusle a šli na led. Nejraději bych hned šel s nimi, bylo to opravdu dlouhé. Ale nyní jsem konečně v pořádku a připraven.

O to větší to musí být smůla, když se před startem ročníku věštilo, že by pro tebe mohlo jít o průlomový ročník.
Určitě, ale zranění zkrátka k hokejovému životu patří. Znamená to sice určitou překážku, ale také novou zkušenost. Teď makám naplno, abych se propracoval do sestavy.

V návratu ti jistě pomohlo, že ses mohl rozehrát na farmě v Benátkách, která sídlí ve stejné budově?
Stoprocentně. Jsme jen o kabinu vedle, ani jsem nemusel nikam přejíždět. Trenéři mi tam hned dali prostor, hrál jsem v první lajně. Jsem jim za to vděčný. Když naskočíte do zápasu a sbíráte spoustu minut, dostanete se do toho mnohem snadněji.

Minulý pátek jsi konečně naskočil také v tygřím dresu. Jak ses na ledě cítil?
Cítil jsem se docela dobře. Hlavně jsem si to moc užil. Od dětství jsem Bílým Tygrům fandil, takže je pro mě každý zápas na střídačce a na ledě velkým zážitkem.

Nyní si znovu vyzkoušíš také hokejovou Ligu mistrů. Co o této soutěži soudíš?
Je to nesmírně kvalitní soutěž. Podíváme se díky ní do jiných zemí, zahrajeme si proti týmům, s nimiž nemáme žádnou zkušenost. Vše jsou to navíc silní soupeři. Měříme se s Nory, Finy nebo Švédy, to je velká hokejová škola.

S čím do utkání vstupujete?
Doufám, že zvítězíme! Máme jasný cíl postoupit, doma si tedy potřebujeme připravit co nejlepší výchozí pozici. Bude to sice opravdu náročný soupeř, ale když mohli kluci vyřadit Frölundu, proč by to nemohlo vyjít znovu? Nemáme se čeho bát. Trenér Pešán instruuje Josefa Mikysku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit