Bílí Tygři Liberec

Na play off budeme dobře připravení, říká kapitán Branko Radivojevič

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Závěrečné utkání základní části sehráli Tygři na domácím ledě a zvládli jej bravurně. Rivala z Mladé Boleslavi porazili 4:1. Jednou asistencí se na výsledku podílel i Branko Radivojevič. Teď už se ovšem pozornost Libereckých upíná k vyřazovacím bojům. „Máme skvělou partu, a věřím, že to dotáhneme daleko," nepochybuje hráč s devadesát dvojkou na dresu.

Jak hodnotíš derby proti Mladé Boleslavi?
Myslím, že jsme odehráli výborný zápas a po předchozích porážkách předvedli dobrý výkon. Navíc to bylo derby, přišel plný dům a vytvořil nám skvělou atmosféru. Dneškem jsme se naladili na play off, teď si trochu odpočineme a od úterý se začneme připravovat na vyřazovací boje.

Liberec po roce opět získal Prezidentský pohár, takže teorie o mistrovské kocovině se nenaplnily.
Samozřejmě jsme chtěli tolikrát zmiňované kocovině předejít. Věřili jsme tomu systému, který tu je nastavený, a jsem rád, že jsme dokázali, že opravdu funguje. Myslím, že vítězství v základní části si zasloužíme, i když letošní sezóna byla těžší.

V čem byla základní část letošní sezóny těžší než vloni?
Všechny zápasy, jak vloni, tak letos, byly těžké, nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Letos to pro nás bylo obtížnější v tom, že jsme mistři a každý se proti nám chtěl vytáhnout. Ukázali jsme ale, že tenhle tým má velikou sílu a umí táhnout za jeden provaz. Spolupráce Radivojeviče a Lakatoše skončila gólově

V dnešním utkání nastoupilo několik hráčů Benátek. Bylo to na hřišti nějak znát?
Vůbec ne. To je naše velké plus, že zraněné hráče dokáže vždy někdo nahradit. Všichni jsme na jedné vlně. I hráči, kteří pravidelně nenastupují, ovládají náš systém a to nám hodně pomáhá.

Jak hodnotíš to, že Liberec má dva vyrovnané brankáře, kteří předvádějí skvělé výkony?
To je pro nás jen dobře. Myslím, že máme nejlepší brankářskou dvojici v lize. Oni si navzájem pomáhají, podporují se a celkově funguje týmová chemie výborně. Partu máme skvělou a věřím že to dotáhneme daleko.

Před startem vyřazovacích bojů vás čeká téměř dvoutýdenní pauza. Jak bude probíhat příprava na play off?
Minulý rok se nám osvědčily přípravné zápasy, které jsme odehrály s Benátkami a ukázaly se jako velmi potřebné. Letos to asi bude podobné, Filip už s tím má zkušenosti, takže nás určitě dobře připraví.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit