Bílí Tygři Liberec

Na mistrovství světa v Dánsku se představí také Bakoš s Jánošíkem

Date of publication Author Redakce

Liberec - Filip Pyrochta nebude jediným tygřím zástupcem na hokejovém mistrovství světa. Kromě něj zamíří do Kodaně také dvojice slovenských reprezentantů Adam Jánošík a Martin Bakoš.

Pro ani jednoho z nich to nebude jejich první start na světovém šampionátu. Obránce Adam Jánošík si poprvé na vrcholném turnaji zahrál za seniorskou reprezentaci už během mistrovství světa 2015 v Praze a Ostravě. Před rokem pro změnu oblékl dres slovenského národního týmu na šampionátu v Kolíně nad Rýnem a v Paříži, letošní turnaj tak pro něj bude celkově třetí účastí na světovém šampionátu.

To Martin Bakoš se může chlubit ještě o něco bohatší bilancí. Pojede sice rovněž na své třetí mistrovství světa, k tomu ale přidal také účast na letošních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Šikovný forvard a nejproduktivnější Bílý Tygr uplynulé sezony v Jižní Koreji pomohl Slovensku do čtvrtfinále, kde cesta turnajem pro naše východní sousedy skončila.

Ještě před startem mistrovství světa zaujal Martin Bakoš média parádně provedeným nájezdem proti Francii:

Opomenout nesmíme ani další libereckou stopu ve slovenské reprezentaci. Post trenéra brankářů totiž zastává bývalý Tygr Ján Lašák, jenž v sezoně 2015/16 našemu týmu výrazně pomohl k historickému titulu.

Jánošík a Bakoš se zařadí mezi dvanáct hokejistů z extraligy, které trenér Craig Ramsay na turnaj nominoval. Slovensko se bude moci opřít také o trojici posil ze zámoří, konkrétně o Tomáše Jurča, Andreje Sekeru a Christiána Jaroše. Turnaj zahájí Slováci v sobotu 5. května pikantním soubojem s Českou republikou.

Nominace Slovenska na MS v Dánsku

Brankáři:
Denis Godla (KalPa Kuopio, Finsko), Patrik Rybár (Mountfield HK, Česko), Marek Čiliak (HC Kometa Brno, Česko).

Obránci:
Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec, Česko), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha, Česko), Martin Fehérváry (Oskarshamn, Švédsko), Dominik Graňák (Mountfield HK, Česko), Mário Grman (Piráti Chomutov, Česko), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL), Christián Jaroš (Ottawa Senators, NHL).

Útočníci:
Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, Česko), Lukáš Cingel (Mountfield HK, Česko), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všichni HK Poprad), Michal Krištof (HK Nitra), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, Česko), Marek Hovorka, Ladislav Nagy (oba HC Košice), Tomáš Jurčo (Chicago Blackhawks, NHL), Pavol Skalický (HC ´iClinic 05 Banská Bystrica), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, Česko), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec, Česko), Juraj Mikúš (HC VERVA Litvínov, Česko).

Martin Bakoš rozjíždí akci

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit