Bílí Tygři Liberec

Na Chomutovu už byla trochu znát únava, říká Jan Stránský

Date of publication Author Dominik Jakubec

Chomutov - V play-off se Jan Stránský dostává do vynikající formy. Ve čtyřech duelech posbíral stejné množství kanadských bodů a patří k nejproduktivnějším Tygrům. Také on se tak značně přičinil o rychlý postup do semifinále. "Z psychického hlediska je lepší vyhrát 4:0, než to táhnout do sedmého zápasu," říká mladý útočník.

Bylo pro vás klíčové, že jste si vytvořili náskok už v prvním dějství?
První třetinu jsme sice vyhráli 3:0, ale bylo tam z naší strany hodně chyb. Domácí měli spoustu šancí, ale Jánko Lašák nás podržel a my si během té třetiny vytvořili rozhodující náskok.

Na ledě dostávala vaše formace více času, čím to bylo?
Stáhli jsme hru na tři lajny. Petr Jelínek byl vyloučen, byla tam i nějaká lehká zranění. Pro nás jako pro čtvrtou lajnu to samozřejmě bylo lepší, dostali jsme více prostoru. Pak nám to tam takhle napadalo. Na Chomutovu bylo znát, že měli už více zápasů za sebou, byli unavenější. Pro nás je jen štěstí, že jsme sérii zvládli během čtyř zápasů.

Po postupu vás čeká opět více než týdenní pauza. Může to být nevýhoda?
Těžko říct. Z psychického hlediska je rozhodně lepší vyhrát 4:0, než kdybychom se trápili a táhli sérii nedej bože až do sedmého zápasu. Pro nás je to jedině dobře. Nyní se už můžeme po taktické a fyzické stránce připravovat na semifinále.

Jak bys zpětně celou čtvrtfinálovou sérii zhodnotil?
Myslím si, že asi nikdo úplně nečekal, že série skončí po čtyřech zápasech. Chomutov předváděl výborný výkon. Na druhou stranu, jak jsem už říkal, trochu ke konci šlapali vodu. Táhli to hlavně přes jednu lajnu, Roman Červenka měl pro tým obrovský přínos. Ale ke konci už bylo znát, že nemůžou.

Projevilo se, že jste po delší přestávce nastupovali proti rozjetému týmu?
Už jsem v Plzni nebo ve Slavii zažil, že vyhrát základní část bývá trochu zrádné. První dva zápasy se po pauze neví, co se má hrát, navíc se hraje doma, takže je tam takový tlak ze strany fanoušků. Ale silný tým se s tím musí poprat. Celou sezonu jsme dělali vše pro to, abychom byli po základní části první, což se nám povedlo, a těší mě, že jsme nyní zvládli i čtvrtfinále.

Co nyní čeká tým v následujících dnech?
Doufám, že teď budeme mít alespoň chvilku volno. Když pak jste celý rok každý den na zimáku, je to nátlak i na psychiku, leze vám to trochu na nervy. Ale budeme se snažit se opět co nejlépe připravit a ať už dostaneme kohokoliv, budeme to chtít urvat.

Teď asi budete také o to víc sledovat ostatní série, z nichž vzejde váš soupeř?
Je jasné, že ostatní týmy sledujeme. Ale soupeře si nechceme vybírat. Pokud chceme vyhrát, nemůžeme řešit, koho dostaneme, postoupit chceme přes každého soupeře.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit