Bílí Tygři Liberec

Milan Bartovič ukončil kariéru. Pod Ještědem strávil sedm sezón

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Milan Bartovič v pondělí večer na sociální síti oznámil, že ve 39 letech věší brusle na hřebík. Rychlonohý útočník se zařadil mezi výrazné osobnosti libereckého hokeje po postupu Bílých Tygrů do extraligy a v jejich dresu odehrál 313 soutěžních utkání.

Bartovič svojí zarputilostí vynikal už v juniorském věku. A byl za to odměněn na draftu roku 1999, kdy si jej ve druhém kole vybrala organizace Buffalo Sabres. Za Buffalo a Chicago nakonec v nejlepší hokejové lize světa odehrál celkem 50 zápasů, v nichž zaznamenal bilanci 3+14.

Po odchodu ze zámoří se slovenský forvard v roce 2007 dostal přes další zahraniční angažmá až do Liberce, za který postupně nastoupil včetně CHL a dřívější European Trophy ke 313 duelům. V severočeské metropoli se Bartovičovi zalíbilo, usadil se zde s rodinou, zařadil se mezi opory týmu a získal si srdce fanoušků.

Milan Bartovič na instagramu:

"Krásných dvacet roků za mnou. Děkuji své rodině, spoluhráčům, trenérům a všem fanouškům za krásnou kariéru.“


Svoji libereckou štaci dvakrát přerušil a vyslyšel zasloužené nabídky z KHL. V Atlantu Mytišči strávil jen polovinu sezóny, ve Slovanu Bratislava ovšem hned čtyři úspěšné roky, z nichž dva plnil dokonce roli kapitána. Před ročníkem 2016/17 se znovu vrátil mezi Tygry a dotáhl bilanci v jejich dresu až na úctyhodných 97 branek a 75 asistencí.

Zřejmě největší úspěch kariéry však Bartovič zažil v národním týmu. V roce 2012 byl u senzačního tažení Slovenska až za stříbrnými medailemi z mistrovství světa. Na seniorském šampionátu si zahrál celkem pětkrát, v roce 2014 navíc nechyběl na olympijských hrách v ruském Soči. Kariéru symbolicky zakončil tam, kde vše začalo - ve slovenském Trenčíně.

Je ale možné, že jméno Bartovič ještě v libereckém dresu uvidíme. Milanovi synové Adrien a Alex totiž vyrůstají v naší Tělovýchovné jednotě! Milanu Bartovičovi blahopřejeme ke skvělé kariéře a přejeme mnoho štěstí do další životní etapy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit