Bílí Tygři Liberec

Michal Teplý ze Soči: Je to nádhera! Náš hotel vypadá spíš jako hrad

Date of publication Author Jan Kousal

Soči - Hned pětici Tygrů nominoval trenér reprezentace do osmnácti let Alois Hadamczik na turnaj do ruského Soči a hned v prvním zápase proti Finům šelmy ulovily kanadské body. Dvakrát skóroval Michal Teplý, jednou Adam Najman a bodoval i Jakub Rychlovský. První jmenovaný hovořil nejen o duelu s týmem Suomi, ale i o krásách ruské metropole.

Do turnaje jste vstoupili výborně. Co bys řekl o zápase s Finy (6:3)?
Určitě je super, že jsme vyhráli hned první zápas na turnaji. Já jsem si to tak i přál, abychom začali vítězně. Moc jsem se do Soči těšil a musím říct, že je to tu fakt nádherné. Proti Finům nám pomohla přesilovka, díky níž jsme šli ve třetí minutě hned do vedení. První třetina skončila 3:2. Udělali jsme zbytečné chyby. Klidně to mohlo být 0:3 a bylo by po zápase.

Jaká byla příčina té divoké první třetiny?
Nevím. Myslím, že juniorský hokej je prostě plný chyb. Všichni na ledě létají. Každý je všude a zároveň nikde. Aspoň to muselo bavit fanoušky.

Zápasy s Finskem jsou vždy bohaté na góly. Ve všech letošních padlo minimálně sedm branek...
Duely s Finskem mám hodně rád. Jsou to vyrovnaná utkání o jednom gólu. Na Hlinka Gretzky Cupu jsme je porazili v prodloužení. Tady v Soči nám to tam napadalo a vyhráli jsme s docela velkým náskokem.

Kde se zápas lámal?
Dobré bylo, že jsme šli do kabin za stavu 4:2 a hned na začátku třetí části jsme dali další dvě branky. To už byl konec.

Jak kvituješ, že z Liberce je vás v Soči hned pět?
Myslím, že všichni, co tu jsme, si to zasloužíme. Hrajeme hodně za Benátky, kde dostáváme velkou porci minut. Podáváme dobré výkony a každá reprezentační akce je pro nás odměnou. Je to dobrá vizitka pro libereckou organizaci.

Co říkáš na město a na halu?
Je to tu nádherné. Není tady moc lidí, což je zvláštní. Muselo to stát hodně peněz vybudovat takový areál. Náš hotel ani nevypadá jako hotel, spíš jako hrad. Moc se mi tu líbí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit