Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř o utkání s Ruskem: Častá vyloučení nám brala energii na obrat

Date of publication Author Patrik Eliáš, Jonáš Majtyka

Moskva/Liberec – Členem české reprezentace na turnaji EHT v Moskvě je mimo jiné i exliberecký útočník Michal Bulíř, jenž svou trefou nastartoval obrat proti Finsku. Následné utkání s domácí sbornou se však národnímu týmu nepovedlo vůbec podle představ. „Potopila nás vyloučení. S Ruskem se nedá hrát pořád v oslabení,“ svěřil se.

Jak hodnotíte utkání českého mužstva s Ruskem, které jste prohráli vysoko 2:7?
Je to těžké hodnocení. Dostali jsme sedm gólů, strašně nás potopila vyloučení. S Ruskem se nedá hrát pořád ve čtyřech, protože mají dobré přesilovky. Naši hráči, kteří do oslabení nechodí, ztráceli tempo, ostatním to zase ubíralo síly. Musíme se toho v dalším zápase vyvarovat.

V prvním duelu Channel One cupu ve finském Tampere jste dal proti domácímu Finsku důležitý gól a pomohl tak ke skvělému obratu. Věřil jste, že to můžete proti Rusku zopakovat?
Věříme vždycky. Tým už ukázal, že na to má sílu. Proti Rusku se to bohužel nepovedlo. Častá vyloučení nám brala pro případný obrat energii. Musíme se ale soustředit na další zápas proti Švédsku, s nímž hrajeme o druhé místo.

Rusové dali sporný gól na 4:1, který velmi dlouho zkoumal videorozhodčí. Jak jste snášeli dlouhé čekání?
Je to vždy nepříjemné. Nevím, jestli to bylo opravdu tak sporné, že to tak dlouho řešili. Taková situace není vždy jednoduchá pro nohy a hlavu. Na druhou stranu si myslím, že jsme profesionálové, takže se musíme zvládnout vrátit do hry.

Co vymyslet na Švédy, se kterými hrajete v neděli?
První věc je disciplína. Musíme hrát v pěti a nedávat soupeřům přesilové hry. Švédové jsou také dobří bruslaři, myslím si však, že se jim dokážeme vyrovnat. Budeme dělat všechno pro to, abychom je porazili a odčinili prohru s Ruskem.

V úvodu sezóny jste odešel z Liberce do Magnitogorsku, takže ruskou hokejovou školu teď poznáváte přímo z Kontinentální hokejové ligy. Bylo to pro vás v něčem užitečné?
Pamatuji si, když jsem před dvěma lety naskočil v národním týmu proti Rusům, že to byl pro mě osobně trochu větší cvrkot. Teď v KHL jsem a na tempo si zvykl. Nejsem z něj nějak překvapený.

V čem vidíte největší rozdíly mezi KHL a českou extraligou?
Asi v bruslení. V Rusku se hraje víc v rychlosti, ale myslím si, že u nás jsou chytřejší a šikovnější hráči, kteří dokáží jít do kombinace víc, než někteří hokejisté v KHL. Jenže když se sejde ruský výběr se spoustou hráčů z CSKA Moskva a Petrohradu, tak je to asi nejlepší, co můžete v Evropě mít. Je těžké proti nim hrát.

Stíháte z KHL sledovat výsledky kamarádů z extraligového Liberce?
Koukám pravidelně na každé střetnutí, když se nám to nekryje v jeden den. Zapnu si doma notebook a dívám se.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit