Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Liberec je srdcovou záležitostí!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Spojení Michala Bulíře s Bílými Tygry bude pokračovat. Klub s šestadvacetiletým útočníkem prodloužil smlouvu a zajistil si tak jeho služby na další rok. "Neumím si představit, že bych extraligu hrál někde jinde," hlásí Bulíř.

Přicházel vůbec v úvahu tvůj odchod?
Nějaké nabídky jsem měl, to je pravda, ale vnitřně jsem doufal, že Liberec využije opci a že mi smlouvu prodlouží. Rád bych tu po minulé smolné sezoně předvedl v té další co nejlepší výkony a třeba znovu nakoukl do národního týmu, případně si řekl o zajímavé angažmá v zahraničí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. V první řadě jsem teď rád, že v týmu Bílých Tygrů zůstávám, je to srdeční záležitost.

V Liberci jsi hokejově vyrostl. Neříkal sis, že bys chtěl vyzkoušet také jiné prostředí?
Je pravda, že jsem si taky říkal, jestli by to nechtělo nějakou změnu. Ale upřímně si v rámci extraligy neumím představit, že bych hrál někde jinde. Bylo by divné jet do Liberce jako soupeř. Spíš by mě trochu lákalo zahraničí, jít někam ven a zkusit si trochu jiný hokej. V příští sezoně bych si rád o takovou šanci řekl.

V předchozím ročníku tě zbrzdila nemoc. Obecně měla asi tvá minulá sezona do ideálu daleko?
Už začátek sezony jsme neměli příliš ideální. Potom mě na na dlouhou dobu vyřadila ze hry nemoc. Psychicky to bylo složité období, nebyl jsem na tom zrovna dobře. Naštěstí se z původní prognózy tři měsíce mimo staly pouze dva a já se ještě v závěru sezony stihl po olympijské pauze vrátit.

Během dlouhé pauzy jsi jistě také získal novou chuť do hokeje?
Je to tak. Koukal jsem na hokej akorát tak z tribuny, to žádný hráč nemá rád. Každý chce být na ledě a hrát zápas. Říkáte si, jak byste chtěl klukům pomoct, ale nejde to. O to víc mě těšilo, že jsem se vrátil.

Michal Bulíř při rozbruslení

Na ledě to bylo vidět. Díky svým výkonům v play-off jsi dokonce patřil mezi adepty na nominaci do národního týmu, je to tak?
Ano, po čtvrtfinále mi volal trenér Josef Jandač. Ale tím, jak jsem byl část sezony mimo, jsem byl po play-off velmi vyčerpaný. Nechal jsem si udělat lékařské testy a měl jsem tam zase nějakou zvýšenou hodnotu, takže jsem raději po dohodě s doktory a s trenérem Pešánem řekl, že nepojedu. Potřebuji si hlavně odpočinout a připravit se na novou sezonu.

Jak takový posezónní odpočinek vypadá?
Teď je krásné počasí, takže rád chodím hrát golf. Člověk si tam skvěle vyčistí hlavu. Samozřejmě sleduji závěr play-off a také fotbal. Na ten pojedu brzy dokonce do Anglie. Je to vše takové odreagování a odpočinek.

Jak se těšíš na přípravu, která bude letos delší, než před předchozími sezonami?
V předchozích dvou letech jsme začínali opravdu pozdě, protože jsme hráli finále. Nevím, jak to mají pro nás trenéři v plánu, ale měli bychom začít v první polovině května. Budeme mít skoro dva měsíce na přípravu, naopak v minulých letech to byl pouze zhruba měsíc. Mohlo by nám to do další sezony prospět.

Poprvé vás v novém ročníku nebude čekat Liga mistrů. Bude to podle tebe mít na sezonu vliv?
Část se hrála už v létě, to teď odpadne. Ještě nevím, s kým konkrétně budeme hrát, jestli tam budou přípravné zápasy, nebo třeba nějaký turnaj. Ale tím, že nebudeme hrát Ligu mistrů, nám odpadnou i ty zápasy, které se jinak hrají během extraligy. Budeme se moci plně soustředit na jednu soutěž a věřím, že uděláme lepší výsledek, než vloni. Uplynulá sezona nakonec také nebyla úplně neúspěšná, vybojovali jsme sedmé místo a došli z předkola do čtvrtfinále, kde jsme bohužel i přes solidní výsledky skončili. V příštím ročníku každopádně budeme chtít dopadnout lépe.

Michal Bulíř při rozbruslení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit