Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Dva góly v jednom oslabení? Ukázali jsme charakter!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - S Bílými Tygry to v zápase s Olomoucí vypadalo velmi bledě. Pět minut před koncem prohrávali 1:3, navíc šli do oslabení. V něm ale zaveleli k návratu do utkání a dvěma slepenými zásahy srovnali! Vyrovnávací trefu zajistil Michal Bulíř, pro nějž šlo už o druhý gól v utkání a desátý v probíhající sezoně.

Zápas s Olomoucí se díky závěru ukázal být jako pořádně divoký, souhlasíš?
Musela to být divočina i pro fanoušky. Prohrávali jsme 0:3, ale dokázali jsme to trochu nezvyklým způsobem otočit. Nakonec nás paradoxně nakoplo vlastní oslabení, kdy jsme se zvedli a vyrovnali jsme. Ukázali jsme týmového ducha. Všichni jsme věřili, že se zápasem ještě můžeme něco udělat, a nakonec nám to přineslo úspěch.

Vyrovnali jste dvěma góly během jediného oslabení. Co jste si ve chvíli, kdy jste šli do čtyř pět minut před koncem, říkali?
Bylo to 1:3 a řekli jsme si, že musíme trochu zariskovat. Zkoušeli jsme chodit na hranu, cpát se před beky. No a nakonec to vyšlo. Dostal se ke mně puk, já měl prostor ke střele z osy a zapadlo to do brány.

Už se ti někdy stalo, že byste během jednoho oslabení dali hned dva góly?
Dva góly v oslabení, to jsem už asi zažil, ale aby to bylo v tak rychlém sledu a ještě v tak klíčové situaci... To asi ne. Ukázala se naše síla. Nikdo to nevzdal, všichni makali až do poslední chvíle. A dnešek nám zároveň dokázal, že se to vyplatí.

Následně jste po srovnání skóre zvládli i prodloužení. Byla na vás v tu chvíli znát psychická převaha?
Pomohlo nám to vyrovnání, zvedli jsme si sebevědomí. Naopak Olomouc mohla být trochu nalomená, přeci jen už si mohla trochu pomýšlet na tři body, ale my je o výhru připravili. V prodloužení jsme tak byli podle mě trošku na koni.

Zato úvod utkání vám vůbec nevyšel. Čím si to vysvětluješ?
To si vůbec nedokážu vysvětlit. Vůbec nic nám nevycházelo, byly tam i nějaké chyby a ještě jsme k tomu dostali první gól. Naše hra nebyla tak bídná, ale najednou jsme prohrávali 0:3. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, přidali jsme na bojovnosti a dokázali jsme, že umíme i podobně těžké zápasy srovnat.

Bylo pro vás těžké připravit se na druhý zápas ve dvou dnech?
Říkali jsme si, že k tomu přistoupíme jako v play-off. Tam se koneckonců dvakrát ve dvou dnech hraje pravidelně. Myslím, že jsme měli dobře uspořádaný režim, každý si to trochu přizpůsobil své potřebě. Kdo chtěl, mohl jít na led, kdo si naopak potřeboval odpočinout, také mohl. Myslím, že nikdo s přípravou neměl problém.

Proti Olomouci sis zapsal dva góly. Upevnil sis tím vedení v tabulce střelců. Kde se v tobě tvá současná forma vzala?
Mám kolem sebe spoustu skvělých lidí, ať už jde o rodinu, nebo o spoluhráče. Hraju díky nim hrozně uvolněně a spolu s tím mi roste sebevědomí. I díky tomu se mi zatím daří. Ale vše se může klidně rychle otočit, nerad bych to zakřikl.

Radost Michala Bulíře a Marka Kvapila

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit