Bílí Tygři Liberec

Michal Birner po zápase s Vítkovicemi: Gól na 2:1 byl rozhodující, poté jsme je už k ničemu nepustili

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Vítkovice/Liberec - Bílí Tygři potvrdili dobrou formu i ve Vítkovicích a i přesto, že dlouho nemohli vyzrát na obranu a brankáře domácích, si nakonec domů vezou plný počet bodů za výhru 4:1. Klíčem k úspěchu byl i další skvělý výkon brankáře Jaroslava Pavelky, jenž inkasoval pouze jednou. „Jarda byl základ k tomu, abychom udělali dobrý výsledek,“ chválil ho střelec vítězné branky, Michal Birner.

První třetina byla vyrovnaná, zhruba od půli utkání jste začali dominovat. V čem přišel zlom?
Těžko říct. Neměli jsme úplně ideální vstup do zápasu, Vítkovice byly podle mě celou úvodní periodu lepším týmem. Měly zajímavé šance, které ale Jarda Pavelka pochytal. To byl základ k tomu, abychom udělali dobrý výsledek. V zápase byl naším klíčovým hráčem. Jeho výkon nás dovedl k vítězství.

Cítili jste, že Ridera už ve třetí třetině odpadá?
Takhle bych to přímo neřekl. Náš gól na 2:1 byl ovšem rozhodující. Hráli jsme poté velice dobře v obraně, nechtěli jsme je pustit do žádné velké šance, a to se nám povedlo. Jsou to tři vybojované body. Vítkovice po změně trenérů nehrají vůbec špatný hokej a je jen otázka času, kdy se tabulkou začnou posouvat výš.

Během prvních dvaceti minut jste moc vyložených situací neměli. Čím to bylo?
Vždycky je to o tom, co vám soupeř dovolí. To, jak proti nám Vítkovičtí hráli, neodpovídá úplně jejich postavení v tabulce. Změna trenérů byla poznat, přešli na trochu jiný systém. Teď jsou mnohem více agresivnější.

Před tvým gólem byl tvrdě zasažen jeden z domácích hráčů, který poté odkulhával na střídačku a chyběl Vítkovicím při bránění. Jak moc to situaci ovlivnilo?
Celé to střídání jsme měli dobré. Náš obránce měl velkou šanci, jenže jejich hráč to zblokoval. Tohle k hokeji prostě patří. My jsme se vzápětí dostali do přečíslení dva na jednoho, takže je jasné, že jim tam chyběl, nebudeme si nic nalhávat.

V úvodním dějství měl několik dobrých příležitostí Dominik Lakatoš, s nímž se velmi dobře znáte. Co bys k němu řekl?
Laky potvrzuje, že mu to ve Vítkovicích svědčí. Přesun z Liberce mu prospěl, v Rideře dospěl jako hráč i jako člověk. Je to můj kamarád, takže mu přeji jen to nejlepší, nejlíp aby třeba získal nějaké angažmá v zahraničí.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit