Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: Po zápase se Zlínem jsme si něco řekli v kabině. Na výkonu v Boleslavi to bylo znát

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Mladá Boleslav/Liberec - Bílí Tygři po ne moc povedeném utkání se Zlínem napravili své zaváhání a uspěli na ledě rivala z Mladé Boleslavi. V utkání mimo jiné zazářil Michal Birner, který se podílel na všech gólech Liberce. „Vyhráli jsme především díky tvrdé práci,“ svěřil se po utkání.

Duel se Zlínem se vám moc nepovedl, proti Mladé Boleslavi to bylo o hodně lepší. Jak bys utkání zhodnotil?
Minulý zápas jsme nehráli dobře. Mysleli jsme si, že to půjde samo a Zlín nás zaslouženě porazil. Dal nám obrovskou lekci. Řekli jsme si, že je lepší takhle prohrát teď než třeba v sedmém zápase play-off. Hodně jsme si o tom promluvili v šatně a proti Mladé Boleslavi to na našem výkonu bylo znát.

Takže vše zlé je k něčemu dobré?
Porážka může přijít a stává se to, nejde vyhrát všech dvaapadesát zápasů. Prohrát se ale musí s nějakou ctí a vědomím, že jsme na ledě nechali všechno. Se Zlínem to ovšem tak nebylo, vycvičili nás úplně ve všem. Jak jsem říkal, poté jsme si k tomu něco řekli. Bylo dobře, že jsme hned na další utkání jeli do Mladé Boleslavi. Má to tu náboj a když sem člověk jede, tak cítí, že to bude bolet a bude tam hodně emocí. Je super, že takové střetnutí přišlo.

Utkání bylo hodně vyhrocené, po vašem druhém gólu tě jeden divák málem trefil flaškou.
Přijde mi to úplně zbytečné. Chápu, že fanoušci mají své emoce a fandí svému týmu. Tohle ale na stadiony nepatří a je to strašná škoda. Hokej měl náboj, soupeř měl také spoustu šancí. Podle mě to bylo hodně koukatelné a poté se stane taková věc. Věřím však, že všichni ostatní fanoušci na stadionu byli slušní.

Připsal sis čtyři body, jak jsi spokojený se svým výkonem?
Jsem hlavně šťastný za to, že jsem zápas dohrál. Necítil jsem se úplně fit, bojoval jsem především sám se sebou. Kluci z formace mi hodně pomohli a jde to spíš za nimi než za mnou. Ráno mi na rozbruslení bylo dobře, ale po první třetině utkání jsem si myslel, že se svléknu. Jenže nějaké vnitřní hlasy mi říkaly, abych to neudělal. Nebylo by to dobré pro náš tým. Jsem rád, že jsem se to rozhodl dohrát.

V sestavě chyběl Marek Kvapil, na výkonu mužstva to ale v podstatě nebylo znát.
Nejlepší hráč ligy vám chybí vždy a Tomáš Filippi také. Řekli jsme si ale, že o to více musíme hrát týmově a snažit se je nahradit. Podle mě se to povedlo. Samozřejmě ovšem doufáme, že budou co nejdříve zpět.

Libor Hudáček vstřelil vítěznou branku po tvém parádním pasu. Jak se ti s ním spolupracuje?
Nastupujeme spolu od té doby, co jsem se vrátil do Liberce. Rozumíme si a víme o sobě. Radan Lenc k nám zapadl skvěle, má to chemii, pohyb i nápady. Je to to, co po nás trenéři chtějí. Je tam ale vidět i tvrdá práce a především díky té jsme Mladou Boleslav porazili.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit