Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: Důležité bylo, že nám po pauze pracovaly nohy

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - První čtvrfinálové kolo dopadlo pro Severočechy náramně, Bruslaře přestříleli díky výbornému startu vysoko 5:1. Na brankách se podílel také útočník Michal Birner, který vsítil ve druhé dvacetiminutovce čtvrtý gól. "Věřím, že se na druhý zápas opět nachystáme a pojedeme do Boleslavi s vedením 2:0," hlásí liberecká šestaosmdesátka.

V tomto zápase zřejmě napověděl již začátek, respektive první třetina, po které jste vedli o tři branky. Je to tak?
Myslím, že jsme kontrolovali celý zápas. Vždy je příjemné, když si tým vytvoří nějaký náskok hned v úvodní třetině, ale měl jsem pocit, že jsme měli pod kontrolou celých šedesát minut hry. Nic to neznamená, vedeme 1:0 na zápasy a zítra je nový den.

Nakopla vás hned úvodní přesilovka, která padla v prvních sekundách?
Nic moc jsme si tam nevytvořili, naše lajna měla problém se v útočném pásmu vůbec udržet. Druhá pětka na tom byla s šancemi lépe. Možná nám to pomohlo, ale neurčilo to ráz zápasu.

Ty další dvacetiminutovky se víceméně dohrávaly? Nebo jak jsi to viděl?
Určitě ne, my jsme je rozhodně nedohrávali. Chtěli jsme být neustále v pohybu a hrát náš hokej. Možná jsme si už netvořili tolik šancí jako na začátku, ale na druhou stranu jsme jim ani moc příležitostí neumožnili. Je to důležité vítězství po dlouhé pauze. Zítra očekávám odlišný zápas, Boleslav předvede jiný hokej než teď.

Jak bys popsal svoji trefu ve druhé periodě?
Celou dobu jsem ten puk viděl. Byla to dobrá střela od Tomáše Hanouska, měl hlavu nahoře a sledoval moji hokejku, kterou jsem měl volnou. Trefil mi ji a já jsem se jen soustředil na to, abych neměl jednoho z beků na zádech a nedostal se mi ke kotouči. Pak už je to spíš náhoda, jestli to tam díky teči spadne nebo ne.

Myslíš, že vám ta pauza pomohla, že jste se dokázali před zápasem více nabudit?
Spíš je to naopak po pauze těžší a složitější. Byly to, myslím, dva týdny bez zápasu. Člověk musí vědět, jak poskládat tréninky, aby jich nebylo málo nebo naopak příliš. Ohledně toho se tady odvedla výborná práce. V zápase jsme měli dostatek energie. Herně to určitě může být lepší, ale důležité bylo, že nám pracovaly nohy. Fyzicky jsme na tom byli dobře.

Boleslav jste porazili na domácím ledě již poosmnácté. Co z toho plyne? Myslíš, že je to náhoda?
Já bych řekl, že taková náhoda a všechno dohromady. Oni mají velice dobrý tým včetně zkušených trenérů. Jak jsem již řekl, v druhém zápase od nich čekám nějakou kulišárnu. (úsměv) Bude to zase určitě dobrý zápas a já věřím, že se na to opět nachystáme a pojedeme do Boleslavi s vedením 2:0.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit