Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: Boleslav odehrála výborné utkání. Vlastní gól mě nemá šanci rozhodit!

Date of publication Author Ondřej Belák

Mladá Boleslav - Tygři se do města automobilů přesouvali s náskokem 2:0 na zápasy, nicméně ve vyhrocené bitvě padli a Bruslaři tak zmenšili své manko o polovinu. Svěřenci Filipa Pešána si přitom vytvořili mnoho nadějných příležitostí, leč přes skvěle chytajícího Krošelje proměnili pouze jednu. Michal Birner navzdory klopýtnutí neklopil hlavu. "Porážka nám může pomoct. Každý by chtěl sérii vyhrát 4:0, ale moc už se to neděje. Týmy jsou vyrovnané, rozhodují detaily," vysvětloval.

Michale, jak ten zápas zhodnotit? Prohráli jste, na druhou stranu jste to stále vy, kdo vede v sérii 2:1...
Je to škoda, šancí jsme měli dost, mohli jsme vyhrát. Možná jsme byli v zakončení lehkovážní, nebo až moc sebevědomí, těžko říct. Vyměnili brankáře a nový gólman jim zachytal opravdu dobře, dost věcí chytil, ten zápas mu sedl. Nic se ovšem neděje. Víme, že jsme neměli náš nejlepší zápas, a přesto jsme si vytvořili mnoho šancí. Je to play-off. K postupu potřebuje tým vyhrát čtyři utkání. Věřím, že to budeme my.

Myslíš, že by dnes k výhře stačil odehrát váš standard? Nemrzí to o to více?
Já hlavně nechci snižovat výkon Boleslavi. Vždycky je to tak, že poražený tým hraje to, co mu soupeř dovolí. Boleslavští dnes odehráli výborné utkání. Měli pohyb a chtěli více zvítězit. Jednoznačně si nás dneska zasloužili porazit.

Nepodařilo se Boleslavi trošku vás ke konci podráždit?
Ne, to vůbec. K play-off to zkrátka patří, takové věci se dějí. Když to vezmu z osobního hlediska, tak mě už ten dnešní zápas s prominutím ani nezajímá, chci se hlavně připravit na zítřek. Chceme na tom být lépe, abychom urvali to vítězství, pro které jsme sem jeli.

Při gólu domácích na 3:1 ti ujel kotouč pod tlakem soupeře do prázdné branky, jak se to seběhlo?
Bylo to takové malé nedorozumění se Švíckem. Čekal jsem, že mi odskočí, ale nedohodli jsme se, málo jsme na sebe mluvili... Protihráč toho využil a bouchl mi do hokejky. Takové věci se v hokeji stávají, rozhodně mě to nemá šanci nikterak rozhodit. Je jedno, kolik prohraješ. Důležité je jenom to, že jsme tady dnes ztratili jeden bod v sérii. Hlavu si z toho gólu rozhodně nedělám. Naopak musím dát kredit Procházkovi. Dohrál situaci až do konce a šel po puku. Byl agresivní a zasloužil si to.

"Na zítra musíme být nachystaní mnohem lépe"

Prohrálo se, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Je to příklad i dnešního utkání?
Určitě, ta porážka nám může pomoct. V kabině jsme si k tomu hned něco řekli. Náš cíl je vyhrát poslední zápas sezóny. Včera jsme všichni viděli Kometu, vyhrála sérii 4:0. Všichni by v play-off chtěli tímhle poměrem uspět a mít čas na odpočinek, ale co si budeme nalhávat, moc se to neděje. Týmy jsou vyrovnané, rozhodují detaily. Právě v těch byla dneska Boleslav lepší, stejně jako my v předchozích dvou zápasech. Ještě se podíváme na video, něco si k tomu řekneme. Na zítra musíme být nachystaní mnohem lépe!

Dívali jste se včera na Kometu jako na dalšího účastníka play-off, nebo jen v televizi s nadsázkou nebylo nic lepšího?
Na hokej teď koukají všichni. Byla to zajímavá série, navíc vyhrocená i v médiích. Chtěli jsme vidět, jestli tam Hradec to jedno vítězství urve. Nechtěl bych tu sérii ale nijak hodnotit, my se teď musíme soustředit především na sebe. Rádi bychom Brno v semifinále doplnili!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit