Bílí Tygři Liberec

Matěj Stříteský: První dojmy? Jen pozitivní!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři Liberec ve středu ohlásili posilu obranných řad, kterou je Matěj Stříteský. Ten si svůj přesun pod Ještěd velmi pochvaluje. "Když se otevřela možnost jít do Liberce, hned jsme se na ni s agentem zaměřili," popisuje.

Jak na tebe zatím liberecká organizace zapůsobila?
Jsem tu od pondělí a zatím mám z Liberce pouze pozitivní dojmy. Bílí Tygři jsou jednou celkově jednou z nejlepších organizací v celé České republice, možná vůbec nejlepší. Nemluvím jenom o týmu, ale i o zázemí a všem ostatním. Jsem rád, že mohu být součástí této organizace.

Jednání o tvém příchodu se pořádně natáhla, jak vlastně probíhala?
Skončila sezona, následně jsem se rozhodoval, co dál. Otevřely se tam nějaké možnosti včetně Liberce a já hned agentovi říkal, že bych sem velmi rád šel. Proto jsme se na tuto možnost zaměřili. Jednání bylo sice delší, ale vyplatilo se.

Co tě přesvědčilo, že bys rád zamířil právě sem?
Opakoval bych se, Liberec je zkrátka super organizace. Bílí Tygři mají skvělý tým, vynikajícího trenéra, vše tu funguje na nejvyšší úrovni. Navíc v každé sezoně vychovali nějakého hráče, který odešel do zámoří. Je to pro mě obrovská motivace.

Prošel jsi Vsetínem, Litvínovem, Mladou Boleslaví a Jihlavou, které mají jedny z nejstarších hokejových hal v Česku. Co nyní po těchto zkušenostech říkáš na prostředí Home Credit Areny?
Je to jedna z nejmodernějších arén, což je příjemná změna. Teď v Jihlavě byla na stadionu opravdu pořádná zima! (úsměv) Tady je to paráda, máme tu vše. Nemusíte nikam chodit, nikam nepřejíždíte, v areálu je opravdu vše potřebné. Pro nás, hráče, je to mnohem komfortnější.

Víš už, jaká by měla být tvá role v týmu?
Zatím jsem se o tom s trenéry nebavil, na to bude ještě dostatek času. Zatím se především zabydluji, poznávám spoluhráče a podobně.

Stihl jsi už poznat také město?
Liberec jsem zatím neměl čas prozkoumat. S přítelkyní žijeme v Praze. Je pravda, že jsme tu kousek za Ještědem zrovna v neděli byli na svatbě Radana Lence, spojili jsme to tedy rovnou i s výletem na Ještěd. Ale přímo v Liberci jsme ještě nebyli.

Jsi rodák ze Vsetína, kde jsi s hokejem také začínal. Sleduješ stále počínání místního klubu?
Jenom okrajově. Stále tam žijí rodiče, ale spíš pochytím vždy jen takové střípky, nějaké video a podobně. Na to, co se s místním hokejem stalo, je tam v první lize neuvěřitelná návštěvnost. Chodí tam 4 000 lidí. Co by za to daly některé extraligové celky...

Matěj Stříteský střílí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit