Bílí Tygři Liberec

Matěj Stříteský: Přidělávali jsme si starosti vlastní nedisciplinovaností

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dlouhá šňůra domácích výher je přestřižena. Postaral se o to Litvínov, jemuž se tak po úspěchu na ledě Brna povedl další husarský kousek. Tygři se po obratu v první části ujali vedení, přeměnit ho v bodový zisk ovšem nedokázali. "Nedařilo se nám přecházet přes střední pásmo a ztráceli jsme puky," analyzuje Matěj Stříteský, jehož přesilovková trefa bohužel porážce nezabránila.

"Dnešní hodnocení určitě není pozitivní. Nehráli jsme to, co normálně v zápasech předvádíme," načal svůj komentář Matěj Stříteský. I přes aktivní nástup domácích se Verva ujala vedení, misky vah se nicméně poměrně rychle překlopily na stranu Tygrů, k čemuž napomohla využitá přesilovka pěti proti třem. V ní tvrdou ranou uspěl právě mladý bek. Přesto nebyl s hrou v početních výhodách spokojen. "Dneska nám také úplně nešly, podobně jako v Hradci. Musíme na tom určitě zapracovat. Nějaké šance jsme tam paradoxně měli, avšak vychytal nás gólman."

Maskovaným mužem v litvínovské pokladnici nebyl nikdo jiný, než Jaroslav Janus, jenž pod Ještědem v minulém ročníku sám působil. V pátečním podvečeru to byl on, kdo se stal hvězdou utkání. "Když nás mleli, snažíte se jen o co nejmíň splašených momentů, abyste měli oči na puku a nelétali v bráně ze strany na stranu. Minimálně my gólmani musíme zachovat chladnou hlavu," svěřil se novinářům.

Janus měl na mysli především drtivou pasáž Tygrů během poslední dvacetiminutovky. Svěřenci Filipa Pešána uzamkli hosty před jejich svatyní a přibližně minutu a půl je svírali v nevídaném tlaku. "Byla tam část, kdy jsme Litvínov válcovali. Bohužel jsme ale nedali žádnou branku," krčí rameny Stříteský. Verva byla produktivnější a všechny góly vstřelila shodou okolností v úvodech jednotlivých třetin. "Ani to nebylo, že bychom nějak nezvládli starty. Chtěli jsme hrát jednoduše přes střední pásmo, což se nám nedařilo. Ztráceli jsme puky, oni nám to jednoduše obraceli, a my jsme si přidávali starosti vlastní nedisciplinovaností," doplňuje obránce s číslem 21.

Tradičně aktivním způsobem se prezentoval Marek Zachar, jemuž se dařilo litvínovskou defenzivu pravidelně větrat. "Věděli jsme, že jsou výborní bruslaři. Podržel je i brankář, který chytal výborně, klobouk dolů před ním. V neděli chceme předvádět především svoji hru, zvýšit aktivitu, půjdeme do toho naplno, jako vždycky. Musíme dnešek hodit za hlavu a připravit se na další boje," hodnotí výkon Vervy a zároveň odhaluje plán na těžký duel v Brně.

Nad Kometou vyhráli Tygři oba předchozí zápasy shodně 5:2, nemají tedy důvod klopit hlavy. Držte jim v neděli od 16:20 palce! Přímý přenos nabídne stanice ČT 2.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit