Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc po čtyřech letech opouští klub Bílých Tygrů

Date of publication Author Klub

Liberec - Hokejový obránce Martin Ševc po čtyřech sezonách končí úspěšné angažmá u Bílých Tygrů. Během svého působení v Liberci pomohl týmu k zisku mistrovského titulu a dvou stříbrných medailí. V příští sezoně oblékne dres Mladé Boleslavi.

Zkušený matador patřil každou sezonu k hlavním oporám defenzivních řad a své zkušenosti předával na ledě i mimo něj. Zámořskou kariéru tak pomohl nastartovat například Radimu Šimkovi nebo Filipu Pyrochtovi.

V letošní sezoně se Martin Ševc stal nejproduktivnějším obráncem týmu, když si za 51 zápasů v základní části připsal šest branek a 19 asistencí a v hodnocení +/- byl s 15 kladnými body vůbec nejúspěšnějším Tygrem této statistiky. V 17 zápasech play-off přidal navíc 10 gólových přihrávek. Poslední ročník byl bodově jeho nejúspěšnější.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Chtěl bych Martinovi poděkovat za všechny čtyři roky. Patřil k základním stavebním kamenům našich úspěchů. Martin je vítězný typ a hlavně správný chlap s dobrým charakterem, který dokáže na své spoluhráče kladně působit na ledě i v kabině. Po jeho boku vyrostlo několik obránců. Chci mu tímto poděkovat a popřát hodně štěstí v další kariéře."


Za čtyři roky v Liberci nastoupil Martin Ševc k 243 extraligovým zápasům, ve kterých zaznamenal celkem 103 kanadských bodů (16+87). Loni vedl "A" tým v roli kapitána. Fanouškům se do paměti zapsal i pro svou emotivní povahu.

Ve svých 37 letech zkušený zadák odehrál už 20. sezonu své profesionální kariéry. Během ní se stal čtyřnásobným vítězem švédské Elitserien a kromě Liberce slavil extraligový titul i s Plzní. Vedle zisku dalšího stříbra ve Švédsku a dvou 2. míst v Liberci zažil také finálovou účast v KHL, kde hájil barvy českého klubu Lev Praha.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit