Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš se výrazně podílel na slovenském triumfu nad Rusy!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hned úvodní den hokejového olympijského turnaje se urodilo pořádné překvapení. Slovenská reprezentace zaskočila tým z Ruska a zvítězila 3:2. Výraznou měrou se na tom podílel také dvoubodový Tygr Martin Bakoš.

Tým olympijských sportovců z Ruska, jak kvůli dopingovému skandálu zní oficiální název ruského mužstva na turnaji, je považován za největšího favorita na zlato. O to větší překvapení muselo sbornou v prvním utkání potkat. Vše se přitom v úvodu vyvíjelo podle jejich představ.

Už ve třetí minutě se trefil Prochorkin a v páté minutě to dokonce bylo už o dvě branky, když zvýšil Kaprizov. Slováci se ale nevzdali. Ještě v první třetině nejprve snížil Ölvecký a v závěru dvacetiminutovky přišel čas Martina Bakoše. Útočník Bílých Tygrů ukázal svou šikovnost, když svůj průnik vpřed zakončil přesnou ranou nad rameno brankáře Košečkina.

Tím ale překvapení nekončilo. Stav 2:2 vydržel po celou druhou třetinu, až se v té závěrečné v 48. minutě po Bakošově asistenci trefil Čerešňák. I přes závěrečnou snahu ruského týmu už Slováci o své vedení nepřišli a postarali se hned v prvním zápase o pořádné překvapení.

Nešlo ovšem o jediný nečekaný výsledek. Slovinsko ve druhém zápase skupiny B porazilo po prodloužení Spojené státy americké, což mimo jiné znamená, že se Bakošův tým ujal prvního místa ve skupině. Navázat na něj bude moci v pátek od 4:10, kdy se utká s USA.

Ve čtvrtek pro změnu do turnaje vstoupí také český tým s bývalými Tygry Birnerem, Řepíkem a Vitáskem. V 13:10 je čeká domácí tým z Jižní Korey. Budou stejně jako Slovensko úspěšní?

Martin Bakoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit