Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Góly mě těší, ale hlavní jsou body

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři si v úterý poradili s Kometou Brno 6:2 a výrazně se posunuli v boji o play-off. "Byli jsme si vědomi, že v tak vyrovnané tabulce nesmíme ztrácet body s nikým," komentoval Martin Bakoš. Ten se o výhru sám přičinil dvěma brankami.

Jako by na tebe snad Marek Kvapil vytvořil tlak, když tě začal dotahovat v kanadském bodování?
To vůbec! (smích) Jsem rád za každý gól, přeci jen jsme se v poslední době všichni docela trápili. Teď se nám chytil Lukáš Jašek, Honza Ordoš dal dva góly, Kvápa se trefuje... V posledních zápasech nám to tam všem napadalo, což nám po psychické stránce velmi pomáhá. Puky se k nám začaly odrážet, jdeme tomu naproti. Neřeším bodování, jenom výsledky.

Čím to je, že se vám začalo dařit v ofenzivě?
Zjednodušili jsme hru. Jsme si vědomi, že teď prostě musíme zabrat, jestli chceme hrát v play-off. Každý přidal a vrací se nám to taky ve formě toho štěstí, že kolikrát dostaneme puk před prázdnou branku.

Co bylo hlavním impulsem, který vás povzbudil k současným výkonům?
To je jednoduché, matematika. Velká ztráta, k tomu málo zápasů před námi... Věděli jsme, že nemůžeme dopustit další prohry. Tabulka je hrozně vyrovnaná, v této chvíli by každý ztráta bolela o to víc.

Stále zůstáváte mimo desítku, přitom ovšem nemáte ani výraznější ztrátu na šesté místo zajišťující přímý postup do play-off. Už jsi někdy takto vyrovnanou sezonu zažil?
Takhle vyrovnanou ligu jsem dlouho nezažil. Letos je to extrém. Aby to deset zápasů před koncem bylo mezi šestým a jedenáctým místem o pět bodů... Extraliga je hrozně vyrovnaná soutěž, každý může porazit každého. Pro nás je jen dobře, že jsme uhráli nějakou sérii.

Bakoš vyráží vpřed

Co můžete udělat pro to, abyste si ofenzivní formu přenesli i do pátečního zápasu s Olomoucí?
Ani tak to nestavíme na té ofenzivní formě. V pátek nám klidně stačí dát o gól víc, než Olomouc. Hlavní je sebrat tři body.

Poté vás krátce za sebou čekají také venkovní zápasy, a to s přímými konkurenty, Mladou Boleslaví a Pardubicemi. Věříš, že konečně prolomíte i venkovní smůlu?
Ideálně potřebujeme vyhrát oba. Ale bude to těžké. Teď se soustředíme především na Olomouc, také čtvrtý domácí zápas chceme zvládnout. Potom už se můžeme chystat na venkovní utkání. Když budeme hrát takto zodpovědně, můžeme zvítězit i venku.

Celý leden hrajete tři zápasy týdne. Jak náročné toto tempo je?
Mně to osobně spíš vyhovuje. Jistě, občas únavu člověk cítí, ale trenér Pešán je v tomto velmi rozumný a dá nám volno, když to jen trochu jde. Nemáme si nač stěžovat.

Souhra Kvapil-Bakoš opět zafungovala

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit