Bílí Tygři Liberec

Mário Bližňák o šampionátu: Byl neúspěšný, mladým klukům přinesl velké zkušenosti

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Slovensko Mistrovství světa ukončilo dobrým výkonem proti Švédsku, kterému podlehlo 2:4. V konečném součtu tak skončilo na předposledním místě skupiny A se čtyřmi vybojovanými body. Jak Mário Bližňák hodnotí vystoupení svého celku na turnaji?

Jak tvým pohledem vypadalo poslední utkání proti Švédsku?
Věděli jsme, že to bude velmi těžké. Švédové dobře bruslí a kombinují, o čemž jsme se během první třetiny přesvědčili. Nemohli jsme jim dát ani sekundu času, využili dvě naše zaváhání. Zahrávali jsme nějaké přesilovky, ty má vůbec nešly. Po vstřelené brance na 1:2 v druhé třetině jsme se zlepšili. Během zápasu měli Švédové samozřejmě převahu, ale nebylo to tak jednoznačné. Po výměně brankářů chytal Jaroslav Janus fantasticky a dal nám možnost až do závěru hrát o remízu. Zkusili jsme ho odvolat brankáře, bohužel to nevyšlo.

První třetina byla z vašeho pohledu velmi smolná. Měli jste dvě, tři velké šance, které jste však nevyužili a z brejků jste dvakrát inkasovali.
Byla to i naše pětka, Marcel Haščák jel sám na branku, nedal a z protiútoku jsme inkasovali. Mohlo to být 1:0 pro nás, místo toho jsme 0:1 prohrávali. Celý turnaj jsme se trápili s koncovkou a kdybychom takové šance využívali, i třeba v jiných utkáních, mohlo to vypadat jinak. Jenže takový je sport, takový je hokej. Je konec turnaje a nedá se nic dělat.

Dominik Lakatoš

Byl poslední zápas proti Švédsku váš vůbec nejvydařenější?
Myslím, že jsme odehráli výbornou třetí třetinu proti Dánsku a skvělý zápas s Německem. Proti silnějším soupeřům byl ze třech duelů určitě nejlepší tento.

Kdyby ses měl ohlédnout za turnajem, jak bys ho hodnotil?
Samozřejmě neúspěšně, když jsme se o poslední chvíle museli strachovat, abychom nesestoupili. Hned v prvním zápase jsme ztratili bod proti Itálii, poté jsme po taktické stránce a disciplíně ztratili zápas s Lotyšskem. Body nám chyběly, člověk se dostane do stavu, kdy má málo sebevědomí, je nervózní. Média to také ovlivňují, člověk nerad čte spekulace o tom, jestli přichází sestup nebo ne. Byli tu mladší kluci, deset nových hráčů na Mistrovství světa, pro ně je to velká zkušenost. Možná také cesta do budoucna, nemáme mnoho hráčů v Evropě i NHL, budou to oni, kteří tu v příštích letech budou. Poté bych řekl, že je to pro ně výborná zkušenost.

Vracíš se do Liberce, za pár dní začíná letní příprava. Jak návrat vnímáš?
Doufám, že dostaneme ještě pár dní volna (usmívá se). Uvidíme, jak to celé bude a kdy začneme trénovat.

Dominik Lakatoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit