Bílí Tygři Liberec

Marek Zachar a Kryštof Hrabík byli nominováni na nováčkovské kempy finalistů Stanley Cupu!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Ani jeden z nich nebyl draftován, přesto teď oba mají šanci se k vysněné NHL přiblížit. Marek Zachar a Kryštof Hrabík byli totiž pozváni na nováčkovský kemp letošních finalistů Stanley Cupu. První jmenovaný míří do Bostonu, Hrabík se zúčastní kempu vítěze letošního ročníku NHL, St. Louis Blues. Zaujmou mladí Tygři zámořské manažery?

Marek Zachar se před sezónou 2018/19 vrátil pod Ještěd ze svého dvouletého angažmá v zámoří. A aklimatizoval se rychle. Celkově v uplynulém ročníku odehrál těžko uvěřitelných 86 zápasů, liberecký rychlík totiž nastoupil i do 23 utkání za prvoligové Benátky. V základní části extraligy si připsal 10 kanadských bodů za pět gólů a stejný počet asistencí. Své nejlepší výkony si ale nechal na play-off. Spolu s velezkušenou dvojicí Lukáš Krenželok - Petr Jelínek vytvořil jednu z nejproduktivnějších řad vyřazovacích bojů.

Jeho výkony neunikly skautům bostonských Mědvědů, kteří si ho pozvali na nováčkovský kemp. To pro hráče, který nebyl draftován, není moc obvyklé. Zachar se teď může předvést realizačnímu týmu posledního finalisty Stanley Cupu. Přiblíží se rychlonohý útočník vysněnému angažmá v nejprestižnější hokejové lize světa?

Kryštof Hrabík sice minulý víkend na draftu NHL neuspěl, to ho ale nemusí tolik mrzet, na nováčkovský kemp si ho totiž pozval úřadující vítěz Stanley Cupu! Mladý útočník si nominaci vysloužil výbornými výkony v zámořské Western Hockey League, kam přestoupil před uplynulou sezónou. V dresu Tri-City Americans si za 63 zápasů připsal skvělých 51 bodů za 21 branek a 30 gólových asistencí a patřil mezi největší útočné zbraně svého týmu.

Pro Hrabíka to nebude první nováčkovský kemp, před rokem se zúčastnil stejné akce ve Winnipegu. Teď se bude chtít ukázat vedení St. Louis Blues. Zaujme je natolik, že mu nabídnou smlouvu? My oběma Tygrům budeme držet palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit