Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil před sérií s Kometou: Provokace nebo pošťuchování? Raději rozhodneme přímo na ledě

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Před dvěma lety pomohl ve finále Brnu proti Bílým Tygrům vybojovat mistrovský titul. Teď bude v semifinále stát na opačné straně barikády. Na vzájemnou konfrontaci se útočník Marek Kvapil těší. "Ale že by to bylo úplně speciální, to ne. Rozhodně nebudu hrát jinak, než bych hrál proti Plzni nebo Třinci," usmívá se.

Neptal se tě trenér Pešán, co by mohlo na soupeře platit? Přeci jen znáš jejich prostředí velmi dobře.
O nějakých obecných věcech jsme se sice bavili, ale on už všechno stejně věděl. Jenom si to u mě ověřil. (úsměv)

Na co je potřeba si proti Kometě dát pozor?
Obecně mají velmi dobrý tým. Mohou se opřít o silný útok, skvělou obranu, v bráně mají Čiliaka, kterému se daří... Je jasné, že to nebude vůbec jednoduchá série. Budeme do toho muset dát vše. Pak můžeme uspět.

Ve čtvrtfinále Brno vyřadilo Mountfield HK 4:0 na zápasy. Jde z něj podle vás respekt?
To nás nijak nevyděsilo. Koneckonců, proč by mělo? Třinec také porazil Vítkovice 4:0. Každá série je jiná. Jak si kdo vedl proti úplně jinému soupeři, to už nebude ve středu podstatné.

Je podle tebe výhodou, že proti Kometě načnete sérii doma?
Podle mě už v této fázi play-off není tak podstatné, jestli hrajete doma, nebo venku. Možná kdyby se hrál sedmý zápas, tam by mohlo domácí prostředí hrát roli. Ale na začátku je v podstatě jedno, na jakém ledě zrovna hrajete.

Marek Kvapil s hlavou nahoře

Jak jste strávili volno, které jste po konci čtvrtfinále měli?
Bylo příjemné si chvíli orazit. Sledovali jsme konec série Olomouce s Plzní, odpočinuli jsme si u toho... A teď už se pilně chystáme na semifinále.

Baví tě vůbec ve volnu koukat na hokej?
Je pravda, že třeba po sezoně už na hokej prakticky vůbec nekoukám. To už toho má člověk většinou docela plné zuby. (úsměv) Ale teď během play-off se sem tam na jiné zápasy podívám. Vyšlo to zrovna tak, že nám skončil trénink a začínal jejich poslední zápas, tak jsme se podívali společně se spoluhráči.

Letos jsi měl skvělou základní část, především její start. Sbíral jsi spoustu kanadských bodů, pak ses ale v závěru trochu zastavil. Nemrzí tě, že jsi přišel o pozici nejproduktivnějšího hráče ligy?
Tyhle statistiky... Ono je to těžké. Trochu jsem bojoval s drobným zraněním a chtěl jsem být stoprocentně připraven na play-off, takže jsem tomu trochu obětoval závěr základní části. Podstatné je, že se teď na ledě cítím velmi dobře a mohu pomoct týmu. Ty nejdůležitější zápasy jsou teprve před námi.

Během sezony jsi v útoku prostřídal několik parťáků. Momentálně plní roli centra ve vaší formaci Tomáš Filippi. Jak se ti s ním hraje?
Každý hráč je trochu jiný. Platilo to o Michalu Bulířovi, o Liborovi Hudáčkovi i teď o Tomášovi. Je to především o tom, jak se domluvíte a jak si na ledě vyjdete vstříc. Když to srovnám, třeba Bulda byl víc koncovým hráčem, který se snažil hodně zakončovat. Tomáš Filippi zase častěji nahrává. To bude hlavní rozdíl. Ale myslím si, že nám spolupráce klape.

Součástí play-off bývá vždy také lehké provokování a pošťuchování. Jste na to připraveni?
Už jsme si to vyzkoušeli s Mladou Boleslaví. Každý se snaží na svou stranu získat jakoukoliv výhodu. Vyprovokovat soupeře, rozhodit ho... Myslím si ale, že máme natolik zkušený tým, že se nenecháme jen tak něčím rozhodit. My se chceme soustředit hlavně na hokej. Stejně se rozhoduje na ledě.

Marek Kvapil

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit