Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: Zápas s Kometou? Těším se, ale nijak zvlášť se nepřipravuju

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Marek Kvapil se zatím v této sezoně chlubí skvělou bilancí. V jedenácti zápasech zaznamenal sedmnáct bodů za šest branek a jedenáct asistencí. "Víc mě baví góly připravovat, než sám dávat," vysvětluje tuto statistiku s úsměvem Marek Kvapil.

Aktuálně jsi nejproduktivnějším hráčem soutěže. To musí být skvělý pocit?
Je to sice fajn, ale pro mě to není to hlavní. Podstatné je, aby se dařilo týmu, potom je jedno, kdo za těmi body stojí. V lajně nám to zatím klape, Bulda je nejlepším střelcem a Lencik taky dal nějaké góly. Lepí nám to, tak doufám, že bude i nadále.

Tygry čeká zápas s Kometou. Brněnské prostředí sám moc dobře znáš, jak na svá dvě angažmá v dresu Komety vzpomínáš?
Docela pozitivně. Byly to dobré sezony. Ta první se mi vydařila individuálně, zato jako týmu nám to moc nešlo. No a podruhé jsme zase vyhráli titul. Na to mám samozřejmě jen dobré vzpomínky.

Jsou pro tebe zápasy v dresu Bílých Tygrů proti Kometě speciální?
Trochu asi ano, ale není to tak, že bych se připravoval nějak extra nebo že bych byl namotivovanější nebo nervóznější... Na vzájemný zápas se samozřejmě těším, protože v Brně je vždy super atmosféra. Bude to jistě velmi zajímavý zápas.

Nejproduktivnější řada Tygrů - Kvapil, Bulíř, Lenc

Pochvaloval sis spolupráci s Michalem Bulířem, který už letos nasázel 13 gólů. Nebojíš se, aby kolem něj nezačaly kroužit kluby z KHL?
To je otázka především na něj. Nevím, jaké má možnosti, jestli má nějaké nabídky a tak. Já to příliš neovlivním, a co nemůžu ovlivnit, to nechávám na jiných. V tuhle chvíli jsme oba Bílými Tygry a myslím, že si vzájemnou spolupráci na ledě užíváme.

Sám jsi se sedmnácti kanadskými body jistě vzbudil zájem. Nepomýšlíš na návrat do KHL?
Ani to příliš neřeším. V tuto chvíli mám v Liberci smlouvu ještě na příští sezonu, nemám tedy důvod přemýšlet nad tím, jestli bych někam chtěl nebo nechtěl jít. Co přijde potom, to přijde.

Zatímco Michal Bulíř vede tabulku střelců, ty jsi nejlepším nahrávačem. Čím to podle tebe je?
Je to asi o nastavení každého hráče. Já se spíš snažím hledat spoluhráče. Víc mě baví gól připravit, než ho sám dávat. Někdo jiný zase raději střílí branky. Zatím to je v sezoně tak, že když vidím někoho lépe postaveného, dám mu to.

Tvá bilance jistě nemohla uniknout také reprezentačním trenérům. Je podle tebe reálné, že by ses mohl v budoucnu objevit v národním týmu?
Podle mě už se budou trenéři chtít ubírat trochu jinou cestou. Jsem přeci jen starší, trendy se mění. Šanci dostávají spíše mladší kluci. Přenechal bych to spíš jim, ať předvedou, co umí.

Marek Kvapil zakládá protiútok

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit