Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: Hlavní je, že pomáhám týmu, snažím se jen dělat svoji práci

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Z pátečního halloweenského utkání proti chomutovským Pirátům si tři body do kabin nakonec berou Tygři. Ačkoliv se jednalo o velmi vyrovnaný zápas, po gólu Tylera Redenbacha patří velká zásluha rovněž zkušenému útočníkovi Marku Kvapilovi, jenž trefil vítězný gól a posouvá tak Liberec do čela extraligové tabulky!

Pokud se vrátíme k dnešnímu zápasu, stál vás možná víc sil, než jste čekali?
Ne, my jsme tohle naopak čekali. Proti Chomutovu je to vždy stejný zápas. Máme vydřené vítězství, dnes jsme mohli dát více gólů a bylo by to klidnější. Klobouk dolů před jejich gólmanem.

Připouštěli jste si, že můžete stát v čele extraligové tabulky?
Já jsem o tom popravdě ani nevěděl. Řekl bych, že tabulku moc nesledujeme, sezóna je před námi ještě dlouhá a my se snažíme urvat body z každého zápasu.

Tobě se nicméně mimořádně daří, body přibývají, takže jaká je tvá spokojenost?
Spokojený jsem, ale hlavní je, že pomáhám týmu. Snažím se jen dělat svoji práci.

Radan Lenc povídal, že protihráči byli u tvého gólu spíše jen jako kompars. Dá se nějak popsat tvůj myšlenkový pochod před tvou akcí?
(smích) Já postupně čekám, co protihráč udělá a toho prvního jsem obehrál hned, ty ostatní pak stáli na modré čáře. Myslím si, že to byla chyba v jejich obraně, jinak bych takto neprojel.

Obvykle se nijak emotivně po gólech neraduješ, ale tento byl opravdu důležitý, takže byla vidět i velká radost…
Byl jsem rád, že jsem to zlomil a po dlouhé době dal konečně branku. (smích)

Byla slyšet tvá poklona hostujícímu brankáři. Zazněla i od něj, jelikož chválil libereckou šestnáctku. Jaký to je pocit, když tě pochválí bývalý hráč NHL?
Samozřejmě, že to potěší, taková slova potěší od kohokoliv. On chytal dobře, obzvlášť u zákroku, kdy zachránil před pukem prázdnou bránu svojí hokejkou.

Co reprezentace? Spekulovalo se, že bys tam měl být, ale v nominaci nejsi, tak jak to přijímáš?
Nevím, já se snažím soustředit jen na Liberec a sezóna je dlouhá, nějaké srazy budou, tak uvidíme. Je to všechno na trenérech. Úkol číslo jedna je výkon tady v Liberci a reprezentace je daleko.

Radek Duda podotkl, že pro hráče jako jsi ty, je extraliga příliš málo. Myslíš, že zůstaneš do konce sezóny u Tygrů nebo se naskytne příležitost, která potkala třeba Michala Bulíře?
To netuším. Myslím si, že tu vydržím, určitě nemám v plánu odcházet. Zájem ze zahraničí jsem zatím nepostřehl, myslím, že by mě to i rozptylovalo. Teď se nám tu daří, sezóna je dobrá, takže na odchod nemám vůbec myšlenky.

Další utkání čeká liberecké Tygry v neděli 4. listopadu v Třinci. Úvodní buly ve Werk Areně bude vhozeno přesně v 15 hodin.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit