Bílí Tygři Liberec

MS dvacítek s tygří stopou! V nominaci na domácí turnaj figuruje Jan Šír

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Václav Varaďa ohlásil nominaci na mistrovství světa dvacítek, které v Ostravě a Třinci začíná už 26. prosince. A nechybí v ní liberecký útočník Jan Šír! Kromě něj se na turnaji představí i hráči, kteří prošli akademií Bílých Tygrů a aktuálně působí v zámoří.

Poslední otázky ohledně nominace pomohly trenérskému štábu zodpovědět dva přípravné zápasy, které Češi o víkendu absolvovali. Ve Frýdku-Místku nestačili na silné Švédsko poměrem 1:5, na třineckém ledě si pak spravili chuť proti Slovákům, které přetlačili 4:2.

„Rozhodování o zúžení sestavy bylo zvláště u některých hráčů velmi složité. S kolegy trenéry jsme ještě večer po zápase se Slovenskem dlouho vše probírali. Všem pěti hráčům, kteří opustili tým, jsme popřáli hodně štěstí, zdraví a úspěchů v kariéře a současně poděkovali za jejich práci a snahu v průběhu celého přípravného kempu,“ říká hlavní kouč české dvacítky Václav Varaďa.

Kromě Jana Šíra, jenž už dal o sobě v letošní sezóně pořádně vědět také v extralize, můžeme na seznamu nominovaných hráčů nalézt také bývalé Tygry, kteří si budují renomé za Atlantikem. Jedná se o gólmana Lukáše Paříka a útočníky Jana Jeníka, Michala Teplého a Matěje Pekaře.

Z 22 hráčů v poli, kteří s týmem pokračují, může být na soupisku pro mistrovství světa zapsáno 20. Před startem turnaje tak trenéři nechají některá místa volná a dva hokejisté opustí tým až během šampionátu. Ten startuje v Ostravě a Třinci 26. prosince, Češi hrají první den od 15 hodin s Ruskem.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Lukáš Pařík (Spokane Chiefs, WHL), Lukáš Dostál (Ilves Tampere, Finsko).

Obránci:

Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Dajčar, Jan Mlčák (oba HC Stadion Litoměřice), Radek Kučeřík (Saskatoon Blades, WHL), Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Ivan Lytvynov (ČEZ Motor České Budějovice), Libor Zábranský (Moose Jaw Warriors, WHL), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL).

Útočníci:

Karel Plášek (HC Kometa Brno), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Petr Čajka (Servette Ženeva, Švýcarsko), Jan Šír (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Střondala, Otakar Šik (oba HC Stadion Litoměřice), Ondřej Pavel (Fargo Force, USHL), Jan Jeník (Hamilton Bulldogs, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Michal Teplý (Winnipeg Ice, WHL), Adam Raška (Rimouski Oceanic, QMJHL), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jakub Lauko (Providence Bruins, AHL).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit