Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok: Souboj s Plzní? Bude to bitva!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílé Tygry čeká náročný souboj s Plzní. Aktuálně pátý tým tabulky ztrácí na naše hráče pouze pět bodů, navíc má před sebou zápas k dobu. Půjde tak o hodně, což si dobře uvědomuje i útočník Lukáš Krenželok. "Mají silný tým. Ale nezalekneme se jich," slibuje.

Jak bys středečního soupeře charakterizoval?
Mají hodně kvalitní mužstvo. Derou se nahoru, v tabulce už jsou kousek za námi, takže se bude hrát v podstatě o šest bodů. Hrají hodně ofenzivně. Dávají spoustu gólů, ale navíc také skvěle brání v oslabeních. Bude to těžká bitva.

Nejde z plzeňského útoku trochu strach?
V útoku hrají opravdu výborně. U nich jsme se o tom koneckonců sami přesvědčili. Řekli jsme si, co by na ně mohlo platit. Teď už je jenom na nás, zda to budeme dodržovt a zda dokážeme uspět.

V poslední době Indiáni vystoupali tabulkou a mnozí je pasují do role černého koně soutěže. Souhlasíš s tím?
Vždycky měli hodně kvalitní tým. Už od začátku hráli dobře, ale kvůli Lize mistrů jim chybělo dohrát několik zápasů, takže to v tabulce nebylo tak znát. Teď ty zápasy dohnali a rázem se liga na špičce hrozně vyrovnala. O to důležitější každý souboj je. Ztratíte jeden zápas a hned se můžete propadnout.

Lukáš Krenželok nabírá rychlost

Co vlastně říkáš na počínání Plzně v Lize mistrů, kde došla až do semifinále?
Sám si to z loňska pamatuji, jak náročná soutěž to je. Zároveň nás to ale hrozně bavilo. Plzni se tam letos dařilo, došla daleko. Jenom tím potvrdila, jak kvalitní mužstvo má. Ale my se jich nemůžeme kvůli tomu bát. Také máme silný tým a věřím, že zvítězíme.

Je pro vás výhodou, že jdete do utkání z první příčky v tabulce?
To nic nemění. Jestli jdete do zápasu ze sedmého nebo z prvního místa, stejně chcete každý zápas vyhrát. Když to vyjde, super, když ne, musíme to hodit za hlavu a jet dál. Tabulka je vyrovnaná, není čas se ohlížet, kolikátí jsme. Podstatné je dostat se do play-off, tam už pozice tak zásadní roli nehraje.

Soubojem s Plzní zakončíte velmi náročnou pětizápasovou šňůru, kdy jste kromě Indiánů postupně narazili na Kometu Brno, Vítkovice, Třinec a Spartu. Ve všech těchto duelech jste přitom bodovali, třikrát jste dokonce zvítězili. Nakopla vás k tomu předchozí prohra s Litvínovem?
Ten zápas se nám vůbec nevyvedl. Možná nás to i trochu nakoplo, možná taky ne... Jak jsem říkal, jakmile skončí jeden zápas, hned přepínáme na další. Jestli hrajeme s tím nebo tím, na našem cíli to nic nemění.

Takže například tři body na ledě Komety či Sparty mají pro tebe stejnou cenu, jako jakékoliv jiné?
Přesně tak, jsou to prostě tři body. Jasně, porazit Brno nebo Spartu venku člověka potěší, protože tam se nikdy nevyhrává snadno, ale jsou za to stejné tři body, jako když porazíme doma třeba Zlín. A ve finále rozhodují právě ty body.

Lukáš Krenželok stíhá hráče Plzně

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit