Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek v zámoří válí, v druhém utkání opět bodoval

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Mladý forvard Lukáš Jašek v zámoří bojuje o svou šanci v NHL. V dresu Utica Comets si zatím vede opravdu skvěle, v dosavadních dvou zápasech už posbíral celkem pět kanadských bodů.

Svou premiéru v dresu Comets, tedy farmářského celku Vancouveru Canucks, si Jašek odbyl v noci ze soboty na neděli a hned z toho bylo parádní představení. Odchovanec třineckých Ocelářů se hned ve svém prvním utkání v AHL uvedl dvěma asistencemi a jedním gólem, což z něj učinilo třetí hvězdu utkání. Svému mužstvu pomohl k vítězství 6:5 nad Springfield Thunderbirds.

Snový start. Není divu, že si ho Jašek užíval. "Popravdě jsem vůbec nevěděl, co do toho očekávat. Snažil jsem si to jenom užít a jsem moc rád, že se to takhle podařilo," zářil po zápase forvard Bílých Tygrů. Zapadnout mezi zámořské spoluhráče pro něj nebyl problém. "Kluci mě hned vzali mezi sebe a udělali mi to jednodušší. Po zápase si ze mě dělali srandu, jestli nechci jít rovnou do NHL. A jeden se mě s údivem ptal, jak je na tom kvalitně česká liga," popisoval.

Další body

Že na svůj výkon z prvního duelu nemůže navázat? Omyl. Ve čtvrtek opět patřil mezi hlavní hvězdy Comets. Proti favorizovaným Toronto Marlies se jeho tým dostal po devíti minutách do vedení 2:0. V obou brankách měl prsty Lukáš Jašek, který si připsal dvojici asistencí.

Marlies, farma známějších Toronto Maple Leafs, však zápas vyrovnaly a duel tak dospěl do prodloužení. V něm si nakonec také zajistili bod navíc. Už v noci z pátka na sobotu však budou mít Comets šanci na odplatu. Tentokrát totiž Toronto Marlies zamíří na led Uticy.

Lukáš Jašek bojuje v AHL o smlouvu s Vancouverem, který může v tomto ročníku naposledy využít své právo na Jaška z draftu v roce 2015. Prosadí se mladý forvard do nejprestižnější hokejové soutěže světa?

Lukáš Jašek sleduje hru

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit