Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek: Výhra za šest bodů. Teď musíme zvládnout další tři domácí zápasy!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Proti Litvínovu se Bílí Tygři třikrát prosadili v přesilových hrách. Hned dvakrát se to podařilo Lukáši Jaškovi, který se tak výrazně podílel na konečné výhře 5:1. "Konečně jsme začali proměňovat šance," hlásí mladý útočník.

Přesilové hry byly asi v zápase s Litvínovem rozhodujícím prvkem, souhlasíš?
Dá se říct, že ano. Oproti předchozím zápasům jsme ale především proměňovali šance, to se nám poslední dobou vůbec nedařilo. Pomohli jsme si těmi přesilovkami, vytvořili jsme si vyložené šance a konečně jsme je také zužitkovali.

Co vám k prolomení střelecké smůly chybělo?
Chyběly nám hlavně takové ty branky ze špinavých dorážek. Jako by se k nám puk snad neodrážel. Tentokrát se to trochu otočilo, dali jsme z dorážek dva góly. To vám potom hned pomůže.

Jak se vlastně zrodily tvé dva zásahy?
Najel jsem si ve středním pásmu, dostal jsem od Lukáše Krenželoka puk a najel jsem do útočné třetiny. Viděl jsem, že mě bek nestíhá, tak jsem se vecpal před branku. Střílel jsem na první tyč a o brankáře se to nějak odrazilo do sítě, ani pořádně nevím jak. No a druhý gól, to se ke mně odrazil puk po střele Dominika Lakatoše a já už měl před sebou jen prázdnou bránu.

Čekají vás další tři domácí utkání v řadě. Jde o moment, kdy se láme sezona?
Rozhodně. Už proti Litvínovu šlo prakticky o šest bodů. Kdybychom prohráli, měli bychom problém, dotáhli by se na nás a play-off by nám naopak odskočilo. Takhle jsme stále ve hře. Čekají nás další tři domácí zápasy, od kterých se můžeme odrazit a udělat z toho ještě alespoň trochu úspěšnou sezonu.

Lukáš Jašek

Jak velkou úlevu pro vás výhra 5:1 znamenala?
Opravdu nám spadl kámen ze srdce. Věděli jsme, co je ve hře, takže jsme možná byli i trochu nervózní, ale o to lepší je teď pocit z vítězství.

Krátce před přesilovkou pět na tři si trenér Pešán vzal oddechový čas. Co jste si na střídačce říkali?
Tam šlo asi spíš o to, aby si hráči odpočali, protože byli do té doby na ledě při hře pět na čtyři. Něco jsme si tam nakreslili, řekli si, jak to chceme sehrát. No a nakonec jsme ji alespoň ve hře proti čtyřem proměnili.

Ještě před nedávnem jsi nastupoval po několik týdnů v Benátkách. Pomohlo ti to?
Určitě. Dostával jsem velký prostor na ledě, hrál jsem třeba oslabení, což se mi tady v Liberci nestává. Dá se říct, že jsem se tam trochu vyhrál. A zároveň to pro mě znamenalo větší motivaci bojovat o své místo v extralize. Myslím, že mi to prospělo.

Trojice Stránský, Jašek, Bakoš na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit