Bílí Tygři Liberec

Litvínov stylově ukončil sérii proher a žene se pod Ještěd!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - 36. kolo hokejové extraligy nabídne další atraktivní boj o sever. Do tygřího doupěte totiž v pátek zavítá Litvínov, s nímž mají šelmy v aktuální sezóně vyrovnanou bilanci. Uspějí doma už podvanácté v řadě a naladí se po nešťastném utkání v Hradci znovu na vítěznou notu?

Deset minut spláchlo body

V neděli čekal liberecké hokejisty duel v Hradci Králové, se kterým jsou to stále více vyhrocená setkání. Vstoupili do něj velmi dobře a úvodní dvě třetiny si, co se herního hlediska týče, jasně podmanili. Výborně bruslili a dostávali domácí mužstvo pod tlak. K dispozici měli velké množství přesilových her, avšak bohužel zúročili pouze jednu. Poté, co se útočníci zastřelovali, si vzal kotouč Ladislav Šmíd a parádní ranou zpoza levého kruhu poslal svůj tým do vedení.

Mountfield se ve třetím dějství zmátořil. Postupně vyrovnával hru, leč Tygrům se ho stále dařilo držet na pomyslné uzdě. Zlom v utkání přinesla až trošku šťastná dorážka v 50. minutě, kterou Východočeši srovnali stav. O chvíli později šelmy chybovaly ve vlastním pásmu a Hradečtí, opět na dva pokusy, dostali za Romana Willa další puk. Svoji výhru ještě pojistili trefou do opuštěné branky při power-play Tygrů. Právě hru bez gólmana svěřenci Filipa Pešána v předchozích vzájemných utkáních pokaždé využili k vyrovnání, tentokráte už se to však zopakovat nepodařilo.

Právě hokejisté se lvem na prsou se tedy na modrobílé bodově dotáhli. Třinec v úterý porazil Karlovy Vary po prodloužení, čímž oběma rivalům odskočil o dva body. Hradec nicméně odehrál z vedoucí trojice nejvíce zápasů. V pátek se Liberečtí s trochou štěstí budou opět moci posunout na první příčku!

Trenér Filip Pešán o zápase v Hradci

"Odehráli jsme tady výborný zápas. Myslím, že jsme padesát minut tahali za delší konec, byli jsme silní na kotouči a aktivitou si vysloužili hodně přesilových her. Bohužel, když neproměníte čtyři za sebou, tak se to na vývoji podepíše, což se dneska stalo. A to myslím, že rozhodlo. Hradec byl trpělivý, v závěru nám dal z tlaku do brány vyrovnávací gól. Už poněkolikáté jsme zápas v Hradci nezvládli a prohráli v posledních sedmi osmi minutách."


Vervě udělala ukončená série větší radost

Zatímco Tygři nedokázali prodloužit šestizápasovou šňůru vítězství, Litvínov po třech nezdarech konečně zabral. A stálo to za to! Vyloupil totiž brněnský led, kde vyhrál po přestřelce 5:3. Základ k překvapení položil už v úvodní periodě, ve které třemi zásahy vyhnal z branky juniora Lukáše Dostála. V protější kleci se naopak velmi dobrým výkonem blýskl Petrásek.

V ofenzivě byl nejvíce vidět Lukáš Kašpar, jenž do Litvínova přestoupil právě z Brna. Proti svému bývalému celku zaznamenal gól a asistenci, přičemž na klíčový zásah Hanzla přihrál ve vlastním oslabení!

Verva se tak konečně zmátořila z trápení, které ji provázelo zejména v útočné fázi. Se ziskem 50 bodů se stále drží na desáté pozici v tabulce, avšak musí se mít na pozoru před nevyzpytatelným Zlínem, jenž se drží v závěsu. Litvínovské hokejisty tedy bude zřejmě čekat ještě napínavý boj o předkolo play-off, což po velice solidním vstupu do sezóny může být pro jejich fanoušky malinko zklamáním.

Na tahu jsou Tygři

Když se v této sezóně setkaly šelmy s Litvínovem, vždy z toho byla jasná výhra domácího mužstva. Naši hokejisté v polovině října rozstříleli svého soka jednoznačně 5:0. Základ k úspěchu položili již v úvodní dvacetiminutovce, ve které rozvlnili síť v brance hostů hned čtyřikrát. Roman Will 26 zásahy vychytal čisté konto, Libor Hudáček si pak připsal skvělou bilanci 2+1!

V Podkrušnohoří se duel ubíral zcela opačným směrem. Už během prostřední třetiny prohrávali svěřenci Filipa Pešána vysoko 0:5. Ačkoliv postupně získávali na ledě optickou převahu, na žádnou větší korekci to nestačilo. Při prohře 2:6 se v modrobílé kleci objevili oba liberečtí gólmani. O góly se postarali Michal Birner s Markem Kvapilem. Pro prvního jmenovaného se jednalo o premiérový zásah po návratu pod Ještěd, zatímco Kvapil se trefil hned po vyléčení lehčího zranění, které se objevilo uvnitř jeho fenomenální bodové série.

Zápasy s Litvínovem patří pro liberecké příznivce určitě k těm atraktivnějším. Oba fanouškovské tábory spolu drží dobré vztahy, a skvělou atmosféru by mělo mít i páteční střetnutí, v Home Credit Areně se totiž očekává další vysoká návštěva! Úvodní kotouč padne do středového kruhu s úderem 18. hodiny. Tygři budou vaši podporu proti ošemetnému soupeři potřebovat!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 66
Bilance: 28 – 6 – 2 – 10 – 20
Skóre: 186:171

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit