Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček ve finální nominaci slovenské reprezentace na domácí MS!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři budou mít svého zástupce na světovém šampionátu, který startuje již v pátek. Ve finální nominaci domácího Slovenska nechybí útočník Libor Hudáček. Tygří stopu pak nalezneme i v realizačním týmu.

Libor Hudáček se do přípravy slovenského týmu připravil teprve v minulém týdnu, v posledních dnech navíc bojoval s nemocí a bral antibiotika. Ani to ale nezabránilo tomu, aby ho kouč Craig Ramsay zařadil na svou finální soupisku. Hudáček je tak jedním z pouhých dvou zástupců české extraligy v slovenském národním týmu. Spolu s ním reprezentuje nejvyšší českou soutěž ještě brankář Brna Marek Čiliak.

V nominaci Slovenska je hned devět zámořských posil. Z NHL Slováky doplnili Christán Jaroš, Andrej Sekera, Erik Černák, Martin Marinčin, Richard Pánik a Tomáš Tatar, z farmy pak Patrik Rybár, Marián Studenič a Marko Daňo. Kromě nich nechybí také hráči z domácí extraligy či KHL.

Jako hlavní kouč povede tým kanadský trenér Craig Ramsay, jemuž budou asistovat Róbert Petrovický, Michal Handzuš a tygřím fanouškům velmi dobře známý Andrej Podkonický. Ten navíc není jediným Tygrem v realizačním týmu, doplňuje ho trenér brankářů Ján Lašák, který ještě před dvěma lety hájil branku tygřího A-týmu.

V prvním utkání naskočí v pátek proti favorizovaným Spojeným státům. Start Libora Hudáčka v tomto zápase je vzhledem k zdravotním potížím zatím nejistý. Jak si Slovensko na domácí půdě povede?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit