Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček posílil slovenskou reprezentaci, zahraje si na domácím MS?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Útočník Libor Hudáček si po finálové sérii proti Třinci prodlouží sezonu v slovenském národním týmu. V průběhu týdne posílil reprezentaci a v sobotu by se již měl zapojit do přípravného utkání proti Velké Británii.

Osmadvacetiletý forvard má za sebou pod Ještědem vyvedenou sezonu. V 52 zápasech základní části posbíral celkem 39 bodů, což ho řadí na devátou příčku kanadského bodování české extraligy a zároveň z něj dělá druhého nejproduktivnějšího Tygra uplynulého ročníku. V play-off přidal Hudáček dalších osm bodů v 17 zápasech.

I díky jeho bodovým příspěvkům tak Bílí Tygři dokráčeli až do finále play-off, v němž se nakonec museli sklonit před Třincem. Hudáček si svými výkony vybojoval nominaci do slovenského národního týmu, který čeká od 10. května domácí mistrovství světa. Možnost ukázat se v reprezentačním dresu na domácí půdě je velkou motivací pro každého hráče a nejinak tomu je také v Hudáčkově případě.

V osmadvaceti letech má za sebou již pět světových šampionátů. Poprvé si na mistrovství světa zahrál již v roce 2012 a hned z toho byla stříbrná medaile. Na závěrečný turnaj se podíval také v letech 2013, 2015, 2016 a 2017, ale na medailový úspěch se mu zatím se spoluhráči nepodařílo navázat.

V reprezentaci se spolu s gólmanem Komety Markem Čiliakem a útočníkem Třince Tomášem Marcinkem zařadil mezi trio hráčů z české nejvyšší soutěže. Slováci by chtěli na turnaji sázet mimo jiné na šest zástupců z NHL nebo na kvarteto hráčů domácího účastníka KHL Slovanu Bratislava.

Svou kvalitu budou chtít prokázat už v sobotu, kdy v přípravě vyzvou Velkou Británii.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit