Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček po ukončení nelichotivé série: Sami sobě jsme ukázali, jak ten hokej máme hrát!

Date of publication Author Ondřej Belák

Praha - Nejenže po pěti porážkách vyhráli, ale ještě přestřihli Spartě už devítizápasovou vítěznou šňůru! Bílé Tygry nasměroval za třemi body Libor Hudáček, který byl, až do závěrečné hry domácích bez gólmana, jediným střelcem utkání. Trefa to byla poměrně šťastná, ale přišla jako odměna za tlak do brankoviště. "Musíme takových gólů dávat víc, nejde to pořád hrát do prázdné brány," uznává slovenský forvard.

Ve druhé třetině jsi otevřel skóre velice šťastným gólem. Co se tam vlastně stalo?
Bylo to šťastné. Bulda nejprve vystřelil a beci to zblokovali. Puk se odrazil ke mně, já jsem do něj jen plácl a nakonec to propadlo až do sítě. Už před zápasem jsme si říkali, že se do té brány musíme víc tlačit. Právě mně to trenér u videa vytýkal asi nejvíc. Jsem rád, že to tam spadlo, byl to jeden z těch šťastnějších gólů v kariéře. Celkově však z naší strany super výkon.

To jsi musel trenérům udělat radost, když jsi hned dnes skóroval právě z důrazu do brány!
Ne, zdůrazňovali nám to už déle. (smích) Musíme takových gólů dávat víc, nejde to pořád hrát do prázdné brány. První kola nám to sice šlo, nicméně teď už je to potřeba zjednodušit. Dnes jsme ukázali, jaká je cesta.

V prvním vzájemném souboji se Spartou padlo patnáct gólů, dnes to bylo úplně o něčem jiném. Přispělo k tomu i to, že jste měli sérii porážek a byli jste tím pádem trošku pod tlakem? Sparta naopak chtěla už podesáté v řadě vyhrát.
Určitě. Oba týmy měly svoji sérii, ten zápas byl dnes úplně jiný, než ve druhém kole. Věděli jsme, s čím na Spartu máme přijít. Hrála proti sobě dvě ofenzivní mužstva, ale dnes jsme to museli zabetonovat. Podařilo se to.

"Přesně takový týmový výkon jsme potřebovali"

Na to, jak dominantní Sparta poslední dobou byla, jste ji opravdu téměř k ničemu nepustili!
My jsme sem po několika prohrách za sebou nemohli přijet s ničím jiným, než to prostě vzadu zavřít. Chtěli jsme si počkat na přesilovky, jenže ty nám dneska vůbec nevyšly... Na druhou stranu nám ale padl šťastný gól, takže musíme uznat, že se to štěstíčko zase trošku přiklonilo na naši stranu. Je pravda, že jsme Spartu skoro k ničemu nepustili. Přesně takový týmový výkon jsme tu potřebovali. Nemůžeme hrát zápasy, jako se Spartou doma, 8:7 a tak dále... Museli jsme to odehrát defenzivněji.

Marek Schwarz po minulém zápase říkal, že stačí jedna výhra a tým může prolomit smůlu a odrazit se znovu k lepším výkonům. Souhlasíš s ním?
Každý den pro to děláme všechno! Doufám, že se to dneska zlomilo a v pátek to potvrdíme doma proti Vítkovicím.

Výhra už asi byla potřeba nejen z hlediska bodů, ale také sebevědomí týmu...
Určitě ano. Věřím, že nám dnešní výsledek zvedne sebevědomí a dodá nám spoustu sil. Sami sobě jsme ukázali, jak ten hokej máme hrát.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit