Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček o vyrovnávacím gólu: Nevím, co brankář zamýšlel. Můžeme mu poděkovat

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – V neděli se našemu týmu povedl další obrat, když v souboji o druhé místo s Hradcem Králové vyrovnal v závěru a poté rozhodl v prodloužení. „Našli jsme si cestu k vítězství, ukázala se síla týmu,“ řekl po náročném zápase, který se protáhl na téměř tři hodiny, Libor Hudáček.

Liberečtí hokejisté sehráli s Mountfieldem velmi pohlednou partii, jak už ostatně bývá v soubojích s Hradcem Králové zvykem. Utkání nakonec vyvrcholilo prodloužením, které rozhodl dvanáct vteřin před koncem parádní ranou do horního rohu Libor Hudáček. „Dva body jsou super. Trenér říkal, že to nebyl náš zcela ideální výkon. Tahali jsme za kratší konec, nakonec jsme ale našli cestu, jak vyrovnat, a poté i zvítězit. I to ukazuje sílu tohoto týmu,“ pochvaloval si po zápase.

Slovenský forvard se kromě vítězné trefy výrazně podílel také na vyrovnávacím gólu. Kotouč se totiž po prohraném vhazování v útočném pásmu Tygrů dostal k brankáři Brandonu Maxwellovi, jenž svou holí nechtěně přihrál přímo Liboru Hudáčkovi. Ten následně našel zcela volného Tomáše Filippiho, který necelé tři minuty před koncem zakončil do odkryté klece. „Chtěl jsem jet za bránu a zachytit tam puk. Nevím, co chtěl brankář vymyslet, my mu můžeme akorát poděkovat,“ okomentovala poněkud nečekanou asistenci hostujícího brankáře liberecká devětasedmdesátka.

Tomáš Filippi o chybě Brandona Maxwella:

"Všichni asi viděli, že jejich gólman udělal obrovskou chybu, Libor Hudáček mi to tam pak skvěle nahrál a já už to měl lehké.

Kdyby tu chybu neudělal, měli bychom to dvě minuty před koncem po prohraném buly hodně těžké, naštěstí to ale dopadlo."


Libor Hudáček při vyrovnávací akci prokázala mimo jiné i pevné nervy, když se hned nesnažil zakončit, nýbrž vyhodnotil situaci a přihrál lépe postavenému spoluhráči. „Myšlenka byla taková, že když prohrajeme buly, tak pojedu za tu bránu. Gólman mě poněkud překvapil, zabrzdil jsem, trochu jsem ho zkusil přečíst a vyšlo to,“ popisoval dále střelec vítězné branky situaci.

Jak už tomu ve většině střetnutích s Východočechy bývá, i v tomto případě zvítězilo domácí mužstvo a to po nelítostné bitvě. Zápas byl již tradičně vyhrocený, obzvlášť ve druhé periodě bylo k vidění několik ostřejších potyček. Celému duelu navíc dodával náboj i fakt, že na sebe narazila mužstva se stejným počtem bodů v tabulce. „Kluci říkali, že s Hradcem hráli minulý rok play-off a vypadli s ním. Z toho důvodu to bylo více namotivované, což patří k hokeji,“ řekl na závěr Libor Hudáček.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit